KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Eigenlijke achterstellingen – oktober 2020

Webinar Eigenlijke achterstellingen – oktober 2020

Wat moet u nooit vergeten bij een achtergestelde vordering?

Investeerders die minder risico willen lopen, eisen soms dat zij voorrang hebben op andere investeerders. Dat kan door de vorderingen van die andere investeerders achter te stellen. Daarmee worden de verhaalsmogelijkheden van de achtergestelde schuldeiser beperkt. De achtergestelde vordering is een bijzondere financieringsvorm waarvan in de praktijk veel gebruik wordt gemaakt.  Hij wordt bijvoorbeeld ingezet bij leningen van aandeelhouders, obligaties, overheidsinvesteringen, in de leveraged finance, en vooral ook bij een reddingspoging.

Hoewel de achtergestelde vordering in de praktijk veelvuldig wordt ingezet, is in de wet niets geregeld over de gevolgen van een achterstelling. In twee webinars gaat Niels Pannevis uitgebreid in op de verschillende aspecten van deze bijzondere financieringsvorm. Welke rechten heeft de achtergestelde schuldeiser bijvoorbeeld? En levert het gebrek aan een wettelijke regeling problemen op?

Belangrijk is dat achterstellingsovereenkomsten zorgvuldig worden opgesteld. Het risico bestaat namelijk dat achtergestelde schuldeisers meer weggeven dan ze willen. In dit webinar krijgt u daarvoor praktische tips.

Ook actuele ontwikkelingen komen aan bod. Hoe zit het bijvoorbeeld met de verstrekking van noodsteun en achtergestelde leningen? En hoe moet je omgaan met achtergestelde vorderingen onder de Wet Homologatie Onderhand Akkoord (WHOA)?

Na het volgen van dit webinar kunt u de gevolgen van een achterstelling goed bepalen. U bent beter in staat een achterstelling vorm te geven.

Vragen waarop u antwoord krijgt:

  • Welke gevolgen heeft een achterstelling?
  • Waarop moet u letten bij het achterstellen van een vordering?
  • Waarop moet u letten bij het verlenen van achtergestelde leningen?
  • Hoe past u achterstellingen toe in de financieringsstructuur?

Doelgroep

Advocaten, juristen en bankmedewerkers

Niveau

Verdiepend

Programma

U kunt dit webinar bekijken op een zelfgekozen moment. 

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mr. drs. Niels Pannevis

    Associate Resor N.V.

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling