Wat moet u nooit vergeten bij een achtergestelde vordering?
Investeerders die minder risico willen lopen, eisen soms dat zij voorrang hebben op andere investeerders. Dat kan door de vorderingen van die andere investeerders achter te stellen. Daarmee worden de verhaalsmogelijkheden van de achtergestelde schuldeiser beperkt. De achtergestelde vordering is een bijzondere financieringsvorm waarvan in de praktijk veel gebruik wordt gemaakt. Hij wordt bijvoorbeeld ingezet bij leningen van aandeelhouders, obligaties, overheidsinvesteringen, in de leveraged finance, en vooral ook bij een reddingspoging.
Hoewel de achtergestelde vordering in de praktijk veelvuldig wordt ingezet, is in de wet niets geregeld over de gevolgen van een achterstelling. In twee webinars gaat Niels Pannevis uitgebreid in op de verschillende aspecten van deze bijzondere financieringsvorm. Welke rechten heeft de achtergestelde schuldeiser bijvoorbeeld? En levert het gebrek aan een wettelijke regeling problemen op?
Belangrijk is dat achterstellingsovereenkomsten zorgvuldig worden opgesteld. Het risico bestaat namelijk dat achtergestelde schuldeisers meer weggeven dan ze willen. In dit webinar krijgt u daarvoor praktische tips.
Ook actuele ontwikkelingen komen aan bod. Hoe zit het bijvoorbeeld met de verstrekking van noodsteun en achtergestelde leningen? En hoe moet je omgaan met achtergestelde vorderingen onder de Wet Homologatie Onderhand Akkoord (WHOA)?
Na het volgen van dit webinar kunt u de gevolgen van een achterstelling goed bepalen. U bent beter in staat een achterstelling vorm te geven.
Vragen waarop u antwoord krijgt:
- Welke gevolgen heeft een achterstelling?
- Waarop moet u letten bij het achterstellen van een vordering?
- Waarop moet u letten bij het verlenen van achtergestelde leningen?
- Hoe past u achterstellingen toe in de financieringsstructuur?
Doelgroep
Advocaten, juristen en bankmedewerkers
Niveau
Verdiepend
Reviews over cursussen van CPO
Deel uw ervaring met vakgenoten!