KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Duits verbintenissenrecht in vogelvlucht

Webinar Duits verbintenissenrecht in vogelvlucht

Voorkom fouten: herken de juridische valkuilen in het Duitse verbintenissenrecht

Door de coronacrisis staan veel commerciële contracten onder druk. De handel met Duitsland is voor de toekomst belangrijker en gelijktijdig bedreigender dan ooit. Het grootste exportproduct van Duitsland, de machinebouw, staat onder druk en de automobielindustrie wankelt. De ene ondernemer ziet hierin risico’s, de ander kansen. Zorg dat u inzicht heeft in de belangrijkste aspecten van het Duitse verbintenissenrecht en verstevig uw rol als sparringpartner.

Leer daarom denken als een Duitse jurist en leer laveren door het Duitse mijnenveld van de algemene voorwaarden en zonder kleerscheuren onder overeenkomsten uit te komen. En wat zijn de valkuilen bij het naar binnen halen van Duitse distributeurs en handelsagenten?

In dit webinar behandelt de docent in vogelvlucht de praktijkrelevante aspecten van het Duitse verbintenissenrecht. U krijgt inzichten en praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt. De nadruk ligt op de juridische verschillen en het herkennen van red flags in overeenkomsten van en communicatie met Duitse advocaten en wederpartijen.

Uw docent is Esther Tromp. Zij is advocaat en Rechtsanwältin en adviseert dagelijks Nederlandse en Duitse bedrijven bij grensoverschrijdende vraagstukken en procedeert voor haar cliënten ook bij Duitse rechtbanken.

Volg het webinar live op 7 juli 2020 van 10.00 tot 12.10 uur, of kies na 7 juli 2020 zelf een moment om het webinar terug te kijken.

Na het volgen van het webinar kent u de belangrijkste aspecten van het Duitse verbintenissenrecht met daarbij de valkuilen en specifieke aandachtspunten.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Algemeen inzicht in de denkwijze van Duitse juristen en de systematiek van het Duitse civiele (verbintenissen)recht, met daarbij een kort overzicht van enkele specifieke aandachtspunten bij koop, dienstverlening en aanneming van werk.
  • Duitse eigenaardigheden en valkuilen als je met algemene voorwaarden onder het Duitse recht van doen hebt.
  • Antwoord op de vraag onder welke voorwaarden overeenkomsten tussentijds kunnen worden opgezegd, beëindigd of vernietigd. Daarbij komt ook verjaring, schadevergoeding bij wanprestatie en overmachtsverweren in het licht van COVID-19 aan de orde.
  • De juridische verschillen op het gebied van agentuur en distributie.

CPO webinarbundel

Programma

U kunt dit webinar live bekijken op 7 juli 2020 van 10.00 – 12.00 uur | of na 7 juli 2020 op een zelfgekozen moment terugkijken waar en wanneer u wilt.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • mr. Esther Tromp

    advocaat Tromp Legal BV

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling