Voorkom fouten: herken de juridische valkuilen in het Duitse verbintenissenrecht
Door de coronacrisis staan veel commerciële contracten onder druk. De handel met Duitsland is voor de toekomst belangrijker en gelijktijdig bedreigender dan ooit. Het grootste exportproduct van Duitsland, de machinebouw, staat onder druk en de automobielindustrie wankelt. De ene ondernemer ziet hierin risico’s, de ander kansen. Zorg dat u inzicht heeft in de belangrijkste aspecten van het Duitse verbintenissenrecht en verstevig uw rol als sparringpartner.
Leer daarom denken als een Duitse jurist en leer laveren door het Duitse mijnenveld van de algemene voorwaarden en zonder kleerscheuren onder overeenkomsten uit te komen. En wat zijn de valkuilen bij het naar binnen halen van Duitse distributeurs en handelsagenten?
In dit webinar behandelt de docent in vogelvlucht de praktijkrelevante aspecten van het Duitse verbintenissenrecht. U krijgt inzichten en praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt. De nadruk ligt op de juridische verschillen en het herkennen van red flags in overeenkomsten van en communicatie met Duitse advocaten en wederpartijen.
Uw docent is Esther Tromp. Zij is advocaat en Rechtsanwältin en adviseert dagelijks Nederlandse en Duitse bedrijven bij grensoverschrijdende vraagstukken en procedeert voor haar cliënten ook bij Duitse rechtbanken.
Volg het webinar live op 7 juli 2020 van 10.00 tot 12.10 uur, of kies na 7 juli 2020 zelf een moment om het webinar terug te kijken.
Na het volgen van het webinar kent u de belangrijkste aspecten van het Duitse verbintenissenrecht met daarbij de valkuilen en specifieke aandachtspunten.
Thema’s die onder meer aan bod komen:
- Algemeen inzicht in de denkwijze van Duitse juristen en de systematiek van het Duitse civiele (verbintenissen)recht, met daarbij een kort overzicht van enkele specifieke aandachtspunten bij koop, dienstverlening en aanneming van werk.
- Duitse eigenaardigheden en valkuilen als je met algemene voorwaarden onder het Duitse recht van doen hebt.
- Antwoord op de vraag onder welke voorwaarden overeenkomsten tussentijds kunnen worden opgezegd, beëindigd of vernietigd. Daarbij komt ook verjaring, schadevergoeding bij wanprestatie en overmachtsverweren in het licht van COVID-19 aan de orde.
- De juridische verschillen op het gebied van agentuur en distributie.
Reviews over cursussen van CPO
Deel uw ervaring met vakgenoten!