KiesUwCursus
Home Cursussen WEBINAR De aansprakelijkheid van de notaris en accountant als beroepsbeoefenaar

WEBINAR De aansprakelijkheid van de notaris en accountant als beroepsbeoefenaar

INLEIDING

Zowel de notaris als de accountant is als beroepsbeoefenaar werkzaam in opdracht van een opdrachtgever. Hij heeft bij de uitvoering van de opdracht niet alleen een verantwoordelijkheid jegens zijn (eigen) opdrachtgever, maar onder omstandigheden ook jegens derden. Er is de nodige rechtspraak –ook van de Hoge Raad– over de aansprakelijkheid van de notaris en accountant (als beroepsbeoefenaar). Tijdens dit webinar wordt op die rechtspraak ingegaan, waarbij zowel aan de (contractuele) aansprakelijkheid jegens de opdrachtgever aandacht wordt besteed alsook aan de buitencontractuele aansprakelijkheid jegens derden.
Tevens wordt behandeld in hoeverre de notaris/ accountant bij zijn werkzaamheden rekening behoort te houden met wettelijke voorschriften en tuchtrechtelijke normen aangaande zijn beroepsuitoefening.
Ook komt aan de orde wat de invloed is van een uitspraak van de tuchtrechter op de oordeelsvorming door de rechter in een civielrechtelijke procedure.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is notarissen, accountants en advocaten. Basiskennis van het Beroepsaansprakelijkheidsrecht is gewenst om de cursus met succes te kunnen volgen.

Niveau is verdieping.

SYLLABUS

Het cursusmateriaal (syllabus en/of powerpointpresentatie) wordt enkele dagen voorafgaand aan het webinar per e-mail aan u toegezonden.

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

25 deelnemers

Programma

09.30 Aanvang
09.30 – 10.30 Deel I
10.30 – 10.40 Pauze
10.40 – 11.40 Deel I en II
11.40 – 11.50 Pauze
11.50 -12.50 Deel III
12.50 Afsluiting en evaluatie

Sprekers

  • Mr. J.J. Dammingh

    Jaap Dammingh is hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de rechtspositie van de makelaar in onroerende zaken. Hij heeft in de loop der jaren veel artikelen en annotaties geschreven over met name de koop en verkoop van woningen en bedrijfspanden, het huurrecht en het contractenrecht in het algemeen. Aan de universiteit doceert Dammingh contractenrecht, huurrecht en burgerlijk procesrecht. Hij verzorgt zeer geregeld cursussen over de koop van onroerende zaken, huurrecht en contractenrecht voor advocaten en notarissen. Tevens treedt hij als docent op voor zowel de Beroepsopleiding Advocatuur als de Law Firm School. Dammingh is in het verleden als advocaat werkzaam geweest (alles bij elkaar omstreeks 6 jaar). Thans is hij als adviseur verbonden aan het advocatenkantoor 2BW Advocaten te Nijmegen. Daarnaast is hij geregeld (als secretaris) betrokken bij arbitrageprocedures via het Nederlands Arbitrage Instituut.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling