KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Dagvaarding – oktober 2023

Webinar Dagvaarding – oktober 2023

Hoe leest de rechter uw dagvaarding?

In veel procedures is de dagvaarding vaak het enige processtuk aan de kant van de eiser. De rechter mag namelijk aan het eind van de mondelinge behandeling al mondeling eindvonnis wijzen. De dagvaarding moet dus in één keer goed zijn en alle relevante feiten en alle juridische argumenten bevatten.

Maar hoe ziet de ideale dagvaarding eruit? Daarop krijgt u antwoord in dit webinar. De docent benadert het opstellen van een dagvaarding vanuit het perspectief van een rechter. Hoe leest een rechter een processtuk en wat vindt hij/zij prettig, of juist niet? U krijgt praktische tips voor een goed bewijsaanbod. Ook gaat de docent in op de bewijslastverdeling. Hoe moet u daarmee omgaan?

Een algemene ontwikkeling is dat helder taalgebruik steeds belangrijker wordt gevonden. Zorg daarom voor een goed, helder, overtuigend en in vlekkeloos Nederlands geschreven dagvaarding. Ook daaraan besteedt de docent aandacht. Veel advocaten denken bijvoorbeeld dat elk element in elke zin moet worden benadrukt omdat de rechter het anders niet begrijpt. Voorbeelden zijn: ‘volstrekt onjuist’, ‘absoluut niet waar’ en ‘totaal onzinnig’. Dat werkt meestal averechts. Een rechter begrijpt het uitstekend als een stelling van de wederpartij ‘onjuist’ of ‘onwaar’ wordt genoemd.

Na afloop van dit webinar kunt u betere en effectievere dagvaardingen schrijven.

Vragen waarop u antwoord krijgt:

  • Hoe ziet de ideale dagvaarding eruit?
  • Hoe krijgt de rechter de feiten graag gepresenteerd?
  • Hoe ziet een goed bewijsaanbod eruit?
  • Hoe om te gaan met de bewijslastverdeling?

Doelgroep: Advocaten, deurwaarders, rechtbijstandverzekeraars, gemachtigden en andere rechtshulpverleners

Niveau: Verdiepend

Programma

U kunt dit webinar terugkijken op een zelfgekozen moment.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Sprekers

  • Mr. dr. René Klomp

    Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling