KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Cybercrime en digitale opsporing

Webinar Cybercrime en digitale opsporing

Welke verweren kunt u het beste voeren in cybercrimezaken?

Cybercrime, dit belangwekkende en actuele thema staat centraal in het webinar van Sven Brinkhoff. Hij belicht dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven. Welke strafbaarstellingen bestaan er, wat zijn de ontwikkelingen en op welke wijze raakt dit thema de praktijk van een strafadvocaat? Maar ook: welke materieelrechtelijke verweren kan een advocaat in dit verband voeren

Ook de digitale opsporingsmethoden van politie en OM komen aan bod. Denk in dit verband aan de inzet van de strafvorderlijke hackbevoegdheid en de methoden die bestaan om smartphones te ontgrendelen en de inhoud hiervan te bekijken. Verder gaat de docent nog in op grootschalige inbeslagname van pgp-berichten via diensten als Encro Chat en Sky. Hij besteedt ruimschoots aandacht aan de verweren die een advocaat ten aanzien hiervan kan voeren.

Na afloop van het webinar bent u goed op de hoogte van de effecten van cybercrime en digitale opsporingsmethoden op de strafrechtpraktijk. Ook heeft u praktische handvatten voor het voeren van verweer.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Cybercrime en het effect op de praktijk van een stafadvocaat
  • Materieelrechtelijke verweren op het gebied van cybercrime
  • Verweren ten aanzien van de inzet van digitale opsporingsmethoden
  • Verweren die verband houden met de grootschalige inbeslagname van pgp-berichten via diensten als Encro Chat en Sky.
CPO webinarbundel

Programma

U kunt dit webinar op een zelfgekozen moment terugkijken. 

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Prof. mr. Sven Brinkhoff

    Hoogleraar straf- en procesrecht, Open Universiteit

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling