KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Corporate Sustainability Due Diligence Directive

Webinar Corporate Sustainability Due Diligence Directive

Bent u voorbereid op de invoering van de CSDDD?

Het Europees Parlement zette afgelopen voorjaar een cruciale stap door in te stemmen met de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD). Deze nieuwe richtlijn verplicht bedrijven om een due diligence-proces uit te voeren en verantwoordelijkheid te dragen voor schendingen van mensenrechten en milieuschade binnen hun wereldwijde waardeketens. Hoewel de definitieve tekst nog in de maak is, is één ding zeker: de CSDDD gaat voor veel bedrijven een grote impact hebben.

Een kernonderdeel van de CSDDD is het human rights due diligence-proces. Dit is geen eenmalige taak, zoals bij transactie due diligence, maar een doorlopende verplichting die constante aandacht en aanpassing vereist. Bedrijven staan daarom nu al voor de taak om zich hier grondig op voor te bereiden.

In dit webinar krijgt u antwoord op de belangrijkste vragen rondom de CSDDD. Wat zijn de verplichtingen? Wie valt er precies onder deze richtlijn? En wat zijn de sancties bij niet-naleving? De docent neemt u mee door het human rights due diligence-proces en illustreert hoe zowel bedrijven als juristen hier vorm aan kunnen geven.

Na afloop van het webinar heeft u een goed inzicht in de CSDDD en bent u voorbereid om bedrijven effectief te adviseren over hun verplichtingen. Bovendien kunt u de juridische kant van de implementatie van de richtlijn aanpakken, zoals het opstellen van relevante contractbepalingen en mensenrechtenbeleid.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Verplichtingen
  • Scope van de richtlijn
  • Stappen in het human due diligence-proces
  • Rol van de jurist
  • Sancties bij niet-naleving

Doelgroep: Advocaten, juristen

Programma

U kunt dit webinar bekijken op een zelfgekozen moment.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Sprekers

  • Mr. Jorian Hamster

    Advocaat bij DLA Piper Nederland N.V.

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling