KiesUwCursus
Home Cursussen WEBINAR Contracteren via internet

WEBINAR Contracteren via internet

Het sluiten van overeenkomsten is in beginsel vormvrij. Echter kunnen voor het sluiten van overeenkomsten via internet specifieke regels gelden zowel in het geval van overeenkomsten tussen bedrijven (b2b) als bij overeenkomsten met consumenten (b2c). De situatie is – mede vanwege regels in Europese richtlijnen – ondoorzichtig. Op 13 juni 2014 is het Consumentenrecht van kracht geworden, dat ook een eigen dynamiek kent met betrekking tot het contracteren in een digitale omgeving, maar de regels hieromtrent zullen in 2022 krachtig wijzigen. In februari 2017 zijn nieuwe regels over de elektronische handtekening van kracht geworden, welk thans in rechtsliteratuur en rechtspraak zichtbaar worden.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten en andere academisch gevormde juristen Civiel recht. Om het webinar met succes te kunnen volgen is tenminste ruime ervaring met het Contractenrecht vereist.

Niveau is verdieping.

SYLLABUS

Het cursusmateriaal (syllabus en/of powerpointpresentatie) wordt enkele dagen voorafgaand aan het webinar per e-mail aan u toegezonden.

Programma

09.45 Aanvang
09.45 – 10.45 Wettelijk kader
10.45 – 11.00 Pauze
11.00 – 12.00 Toepassing van de regels in de praktijk
12.00 Afsluiting en evaluatie

Sprekers

  • Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem

    Edwin van Wechem is zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam en hoogleraar Corporate Legal counseling aan de Open Universiteit.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling