console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar arbeidsrechtelijke & fiscale aspecten (schijn)zelfstandigheid

Webinar arbeidsrechtelijke & fiscale aspecten (schijn)zelfstandigheid

Info

De belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen in het arbeidsrecht uitgelicht, toegelicht, toegedicht en voorzien van praktische tips & tricks

Let op! Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel via PC, laptop of tablet. U ontvangt voorafgaand aan de cursus inloginstructies.

Al jaren probeert de politiek een duidelijk onderscheid te maken tussen de begrippen “werknemer” en “zelfstandige”, mede met de bedoeling de werknemer beter te beschermen dan de zelfstandige. Dit blijkt niet makkelijk, zodat het opstellen van nieuw beleid inmiddels is doorgeschoven naar het volgende kabinet. Maar in afwachting van nieuwe plannen moet de praktijk wél verder.

Bovendien zijn er regelmatig nieuwe ontwikkelingen met gevolgen voor de praktijk zoals de recent de “Deliveroo” uitspraak en de uitspraak over de Gemeente Amsterdam van november vorig jaar. En voor de loonheffingen de pilot webmodule DBA.

Tijdens de cursus gaan Ton en Léone in op de verschillen tussen beide rechtsgebieden.
Daarna bespreken zij de gevolgen van deze ontwikkelingen voor zowel het arbeidsrecht als voor de loonheffingen.
Aan de hand van casussen en praktijkvoorbeelden zullen zij handvatten bieden om te beoordelen of iemand als werknemer gekwalificeerd moet worden.
Ook gaan zij in op de gevolgen die werknemerschap dan met zich meebrengt.

Programma"

Programma

10.00 -11:30 uur

Programma (online)
-Het begrip “werknemer”
-Verschillen in het begrip “werknemer” voor arbeidsrecht en loonheffingen
-Recente rechtspraak
-Verschillen in de behandeling tussen werknemers en zelfstandigen zowel voor het arbeidsrecht als voor de loonheffingen
-De fictieve werknemer

Persoon

Sprekers

  • L. (Léone) Bource

    Léone Bource is sedert 1992 werkzaam als belastingadviseur waarbij ze zich sedert 2000 uitsluitend richt op advisering rondom loonheffing, sinds 2010 vanuit Bource-Snikkenburg. Naast advisering voor uiteenlopende werkgevers treedt Léone regelmatig op als docent en schrijft zij frequent.

  • T. (Ton) Hendriks

    Ton Hendriks is sedert 2006 werkzaam als advocaat, tegenwoordig als partner bij Advocaten van Nu in Den Bosch en Nijmegen. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, sportrecht en privacy en bedient daarbij onder meer grotere werkgevers en overheidsorganisaties. Daarnaast is Ton lid van de Raad van Commissarissen van een betaald voetbalvereniging en publiceert en doceert hij regelmatig.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling