KiesUwCursus
Home Cursussen WEBINAR Actualiteiten Wwft voor kantoorverantwoordelijken

WEBINAR Actualiteiten Wwft voor kantoorverantwoordelijken

INLEIDING

De anti-witwaswetgeving legt grote verantwoordelijkheid bij instellingen. Dit is volstrekt geen sinecure gelet op het feit dat de ontwikkelingen op het gebied van witwassen en financieren van terrorisme rap gaan en deze wetgeving en daarmee de Wwft voortdurend aan wijziging onderhevig is. Het is een uitdaging op zichzelf om dit te blijven monitoren. In het webinar ‘Actualiteiten Wwft voor kantoorverantwoordelijken’ wordt u bijgepraat over deze ontwikkelingen en wijzigingen, zodat u dit binnen uw organisatie snel en goed kunt toepassen. Hiermee adresseert u ook uw opleidingsverplichting als kantoorverantwoordelijke.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten. Basiskennis van de Wwft is gewenst om het webinar met succes te kunnen volgen.

Niveau is verdieping.

SYLLABUS

Het cursusmateriaal (syllabus en/of powerpointpresentatie) wordt enkele dagen voorafgaand aan het webinar per e-mail aan u toegezonden.

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

50 deelnemers

Programma

14.30 Aanvang
14.30 – 15.30
Inleiding
Ontwikkelingen witwassen en financieren van terrorisme
Risicobeleid
15.30 – 15.45 Pauze
15.45 – 16.45
Cliëntenonderzoek, risicofactoren en UBO-register
Ongebruikelijke transacties
16.45 Afsluiting en evaluatie

Sprekers

  • Mr. J.G. (Jurjan) Geertsma

    Advocaat en Partner JahaeRaymakers. Focus op het Tucht- en Sanctierecht en de reputatievraagstukken die daarmee verband houden. Doceert op het gebied van anti-corruptie en anti-witwas (WWFT) en internationale sanctie regelgeving en compliance, integriteit en geheimhoudingsplichten en verschoningsrechten. Verzorgt trainingen voor verhoren en doorzoekingen. Lid van de Nederlandse Vereniging vanStrafrechtadvocaten (NVSA) en de European CriminalBar Association (ECBA) waarbij hij deel uitmaakt van de Working Group voor Anti-Corruption. Betrokken bij de Corporate Responsibility & Anti Corruption commission van de International Chamber of Commerce (ICC) en de working group Asset Recovery van het Institute For Financial Crime (IFFC). Publiceert over o.m. tuchtrechtelijke vraagstukken.

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling