KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Actualiteiten Vastgoedrecht

Webinar Actualiteiten Vastgoedrecht

Wilt u snel en volledig op de hoogte zijn van de laatste goederenrechtelijke ontwikkelingen op het gebied van het vastgoedrecht?

Recent heeft de Hoge Raad verschillende belangrijke arresten gewezen op het gebied van het goederenrechtelijke vastgoedrecht. In dit webinar duidt de docent de impact van deze jurisprudentie voor de praktijk en bespreekt ze actuele ontwikkelingen in de literatuur.

Aan bod komt onder meer het onderwerp natrekking en verduurzaming. De docent gaat hierbij in op recent in de literatuur gesignaleerde knelpunten bij opstalrechten en wegneemrechten. Verder bespreekt ze aan de hand van het arrest Telecom Vastgoed/KPN van 30 september 2022 het thema vruchtgebruik in het kader van financiering, en de discussie daarover in de literatuur. Ook het onderwerp overgang fosfaatrechten komt aan bod. De Hoge Raad heeft hierover eveneens op 30 september 2022 een arrest gewezen. In het arrest Earth concepts/Upstream van 11 februari 2022 heeft de Hoge Raad zich uitgesproken over een overdracht in weerwil van beslag. De docent duidt ook dit arrest.

Na afloop van het webinar bent u op de hoogte van recente goederenrechtelijke ontwikkelingen in het vastgoedrecht, en heeft u inzicht in en begrip van de discussies die rondom die ontwikkelingen spelen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Natrekking en verduurzaming
  • Vruchtgebruik in het kader van financiering
  • Overgang fosfaatrechten
  • Overdracht in weerwil van beslag

Programma

U kunt dit webinar terugkijken op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mr. dr. Valérie Tweehuysen

    Universitair hoofddocent vaksectie Burgerlijk Recht

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling