KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Actualiteiten Privacy

Webinar Actualiteiten Privacy

In twee uur op de hoogte van de AVG en de laatste actualiteiten binnen het privacyrecht

Iedere organisatie verwerkt persoonsgegevens. Door de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018 is privacycompliance voor ondernemingen een key topic geworden. Inmiddels is de handhaving van de AVG op gang gekomen. In Nederland heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de eerste boete voor het overtreden van de AVG opgelegd en de eerste Nederlandse rechtszaak waarin op grond van de AVG schadevergoeding is toegekend, is een feit. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden wordt u tijdens dit webinar bijgepraat over de impact van de AVG en de recente ontwikkelingen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de basisbegrippen van het privacyrecht en de omgang met datalekken. Voor deze cursus is geen voorkennis of ervaring op het gebied van privacy vereist.

U kunt het webinar bekijken op een moment dat het u schikt.

Thema’s die onder meer aan bod komen

  • Het juridisch kader: de AVG, de Uitvoeringswet AVG, de status van het voorstel voor de e-Privacyverordening
  • Het onderscheid tussen de begrippen “verwerker” en “verwerkingsverantwoordelijke”
  • Rechten & plichten onder de AVG; waaronder de meldplicht datalekken en de rechten van betrokkenen
  • Toezicht en handhaving van de AVG

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door Cedeo en de Nederlandse Orde van Advocaten.

CPO webinarbundel

Programma

U kunt dit webinar terugkijken op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mw. mr. F.C. van der Jagt-Vink

    Privacyrechtadvocate Hunter Legal

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling