KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Actualiteiten Ondernemingsrecht

Webinar Actualiteiten Ondernemingsrecht

Kent u de governancemogelijkheden voor semipublieke organisaties?

Semipublieke organisaties liggen onder een politiek, maatschappelijk en juridisch vergrootglas. Het bestuur van deze organisaties en het toezicht daarop zou meer geprofessionaliseerd moeten worden. Maar juist de maatschappelijke en publieke belangen van deze organisaties en hun (wettelijke) taakopdracht, maken dat ze niet eenvoudigweg op één lijn geschaard kunnen worden met commerciële ‘corporate’ organisaties. Dat geldt ook voor de inrichting van de governance, dus bestuur, toezicht, aandeelhouders, leden en medezeggenschap van die organisaties.

Over dit thema is onlangs het Handboek Semipubliek Ondernemingsrecht verschenen. Dit handboek ziet op de zorg, het onderwijs, de sociale volkshuisvesting en de culturele sector, en de inrichting en het functioneren van deze semipublieke organisaties.

In het webinar gaat de docent in op de aanleiding voor het handboek en de vraag waarom het semipublieke domein een eigenstandige ondernemingsrechtelijke benadering verdient. Ook bespreekt ze diverse inhoudelijke thema’s zoals de belangengerichtheid van semipublieke organisaties, belangenverstrengeling, onafhankelijkheid van het toezicht en de bijzondere positie van medezeggenschapsgremia.

Na afloop heeft u inzicht in de specifieke ondernemingsrechtelijke vraagstukken die spelen binnen het semipublieke domein.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • de inrichting en het functioneren van semipublieke organisaties, in het bijzonder:
  • de belangengerichtheid
  • belangenverstrengeling
  • onafhankelijkheid van het toezicht
  • de bijzondere positie van medezeggenschapsgremia

Doelgroep: Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, bestuurssecretarissen

Programma

Te bekijken op een zelfgekozen moment

Sprekers

  • Mr. drs. Charlotte Perquin-Deelen

    Advocaat Dirkzwager

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling