KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Actualiteiten Omgeving & Vastgoed – Grondexploitatie en grondverwerving

Webinar Actualiteiten Omgeving & Vastgoed – Grondexploitatie en grondverwerving

In twee uur op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Omgeving en Vastgoed

U wordt door de docenten bijgepraat over onder andere het gebied van grondexploitatie en grondverwerving.

Het webinar wordt live opgenomen op 26 november 2019 (11.00 – 13:10 uur). U kunt het webinar live volgen of na 26 november 2019 terugkijken op een moment dat het u schikt.

Grenzen aan grondexploitatie en grondverwerving door de overheid

Het laatste deel van de webinarserie Actualiteiten Omgeving & Vastgoed gaat over het grondbeleid. Mr. Willem Bosma en prof. mr. Jacques Sluysmans van Van der Feltz advocaten staan in dit twee uur durende webinar stil bij de specifieke regelgeving rondom grondexploitatie en grondverwerving.

Aan de orde komen onder meer het publiekrechtelijke kostenverhaal en de gemeentelijke voorkeursrechten waarmee de gemeente het eerste recht van koop heeft.

Uitgangspunt is steeds dat de overheid probeert om de grond in overleg te kopen. Komen partijen daar niet uit, dan beschikt de overheid over het onteigeningsinstrument. Dat is een vergaande maatregel waarvoor strikte wettelijke voorwaarden gelden. In het webinar komen de verschillende aspecten van de onteigeningsprocedure aan bod.

Uiteraard staan de docenten ook stil bij de Aanvullingswet grondeigendom, want voor de praktijk brengt deze wet een groot aantal wijzigingen mee.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Publiekrechtelijke kostenverhaal
  • Gemeentelijke voorkeursrechten
  • De onteigeningsprocedure
  • De Aanvullingswet grondeigendom
CPO webinarbundel

Programma

U kunt dit webinar bekijken waar en wanneer u wilt

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Prof. mr. J.A.M.A. Sluysmans

    Advocaat Van der Feltz advocaten

  • Mr. W.J. Bosma

    Advocaat Van der Feltz advocaten

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling