KiesUwCursus
€ 135,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Webinar Actualiteiten gezins- en arbeidsmigratie

Webinar Actualiteiten gezins- en arbeidsmigratie

In twee uur op de hoogte van de actualiteiten in het migratierecht

Het webinar is opgenomen in december 2018. U kunt het webinar nu direct bekijken!

Thema gezinsmigratie

Mw dr. M.H.A. Strik zal zich voornamelijk concentreren op de actualiteiten in het gezinsherenigingsbeleid met betrekking tot de Gezinsherenigingsrichtlijn. Daarbij komen de belangrijkste Nederlandse rechterlijke uitspraken en recente arresten van het Hof van Justitie aan de orde. Daarnaast gaat zij in op de verblijfsrechtelijke gevolgen van het arrest Chavez-Vilchez voor derdelanders die ouder zijn van een Nederlands kind, en op de wijze waarop Nederland dit arrest toepast in individuele zaken. Tot slot staat ze stil bij enkele ontwikkelingen in de jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens over artikel 8 EVRM.

Thema arbeidsmigratie

Mr M.A.G. Reurs bespreekt de drie meest gangbare beperkingen waaronder een verblijfsvergunning voor het verrichten van arbeid kan worden verleend: kennismigrant, Europese Blauwe Kaart en overplaatsing in concernverband. Aan de orde komen onder meer:

  • De voorwaarden voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning onder deze beperkingen
  • De verschillen tussen kennismigrant, Europese Blauwe Kaart en overplaatsing in concernverband (o.m. salarisgrenzen, beslistermijn, rechten en plichten)
  • Wat van belang is bij het maken van een keuze tussen deze verschillende beperkingen
CPO webinarbundel

Programma

Opgenomen in december 2018 – nu direct te bekijken!

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mw. mr. dr. M.H.A. Strik

    universitair hoofddocent Centrum voor Migratierecht

  • Mr. M.A.G. Reurs

    advocaat en partner Everaert Advocaten

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling