KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Actualiteiten FZ & I – Dwangakkoord

Webinar Actualiteiten FZ & I – Dwangakkoord

Nieuwe wetgeving in het faillissementsrecht: in een uur op de hoogte van het dwangakkoord

In dit webinar staat een nieuwe regeling in de Faillissementswet centraal: het voorstel Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) dat in juli 2019 bij de Tweede Kamer is ingediend. Het wetsvoorstel introduceert een dwangakkoord buiten surseance en faillissement.

De WHOA is bedoeld voor ondernemingen die rendabel zijn, maar gebukt gaan onder een te zware schuldenlast of te hoge structurele kosten. Met het saneren van de schulden en verplichtingen wordt voorkomen dat zij in surseance van betaling of faillissement komen. De WHOA maakt het namelijk mogelijk dat zij een onderhands akkoord aanbieden aan de schuldeisers en dat akkoord voorleggen aan de rechtbank. Keurt de rechtbank het akkoord goed, dan geldt het voor alle schuldeisers. Daarom wordt het ook wel een dwangakkoord genoemd.

Met de WHOA wordt een gedeelte van de Europese Herstructureringsrichtlijn geïmplementeerd.

Na het volgen van dit webinar bent u goed voorbereid op komende wetgeving in het faillissementsrecht.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Initiatiefrecht
  • Afkoelingsperiode
  • Klassenindeling
  • Stemming
  • Homologatie
CPO webinarbundel

Programma

U kunt het webinar bekijken op een moment dat het u schikt.

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mevrouw mr. Anne Mennens

    advocaat Wijn & Stael Advocaten N.V. en promovenda OO&R Radboud Universiteit

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling