KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Actualiteiten Familievermogensrecht en Erfrecht

Webinar Actualiteiten Familievermogensrecht en Erfrecht

In twee uur op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het familievermogensrecht en erfrecht

Volg de docenten Lucienne van der Geld en Freek Schols in dit webinar op hun reis door de advocatuurlijke en notariële praktijk van alledag op het gebied van het familievermogensrecht en het erfrecht.

Aan de hand van de actualiteit laten zij hun juridisch licht schijnen op voor de praktijk belangrijke leerstukken. Ze bespreken recente jurisprudentie over het erfrecht en het relatievermogensrecht. Ook staan ze stil bij recente literatuur en wetgeving. De docenten geven u praktische tips waarmee u uw adviezen aan kunt scherpen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Afstammingsrecht
  • Erfrecht
  • Personen- en familierecht
  • Relatievermogensrecht

Doelgroep
Advocaten en notarissen

Programma

U kunt dit webinar van 8 november 2023 terugkijken op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Sprekers

  • Prof. mr. Freek Schols

    Freek Schols is hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder Notarieel recht, aan de Radboud Universiteit, en vennoot bij ScholsBurgerhartSchols, estate planners & notarieel-juridisch adviseurs. Schols is tevens hoofddocent bij de Beroepsopleiding tot Estate Planner, en bestuurslid van en hoofddocent bij de Stichting Beroepsopleiding Notariaat. Verder is hij onder meer lid van de hoofdredactie van het tijdschrift Nieuw Erfrecht en redacteur van het Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie, van het tijdschrift EstateTip Review en van maandblad ‘De Notarisklerk’. Voor het CPO verzorgt Schols cursussen en opleidingen op het gebied van familievermogensrecht en erfrecht.

  • Mr. Lucienne van der Geld

    Mr. Lucienne van der Geld, als docent verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Radboud Universiteit, directeur van Netwerk Notarissen en raadsheer plvv bij het Gerechtshof Den Haag

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling