Accreditatie / PE punten
- NIVRE 4.00 punten
- NOvA 4.00 punten
- LRGD 4.00 punten
Door het volgen van deze cursus leert u wat partijen en de rechter kunnen (en zouden moeten?) doen om het deskundigenbericht en de discussie over de waardering daarvan efficiënt en vlot, maar tevens zorgvuldig te laten verlopen.
De onderwerpen worden uitvoerig besproken, zowel vanuit het perspectief van de schadebehandelaar, de schade-expert en de (letselschade)advocaat als vanuit het perspectief van de rechter.
U krijgt antwoord op de volgende vragen
- Wat is het juiste moment om een deskundige in te schakelen? Moet dat voorafgaande aan de procedure, of kunt u er (soms) ook mee wachten?
- Door wie en hoe wordt bepaald welke deskundige(n) ingeschakeld moet(en) worden, welke vragen worden voorgelegd en welke informatie relevant is? Wat doet u, als u er in minnelijk overleg niet uitkomt? En wat doet de rechter in zo’n geval?
- Hoe, door wie en wanneer wordt de specifieke deskundigheid en onafhankelijkheid van de deskundige(n) getoetst? Moet een disclosure statement standaard worden?
- Wat te doen als het deskundigenrapport onduidelijk is of niet klopt? Hoe gaat u daar als (proces)partij mee om? En hoe gaat de rechter daarmee om?
- Battle of experts. Is dat te vermijden? Wat vindt de rechter hiervan?
Onderdeel leergang
Deze dag is ook onderdeel van de Leergang Specialist Personenschade: geschillenbeslechting & procesvoering (start 31 mei 2022). Klik hier voor meer informatie >>>
Sprekers
- mr. Mariken Peters
Advocaat/mediator
AV&L Advocatuur en Mediation Arnhem - mr. Wim van Rijkom
Raadsheer
Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch
Bestemd voor
Deze cursus (academisch niveau) is bestemd voor juristen bij:
- Advocatenkantoren
- Letselschadebureaus
- Verzekeraars
- Overige rechtshulpverleners
- Rechterlijke macht
Reviews over cursussen van Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch
Deel uw ervaring met vakgenoten!