KiesUwCursus
€ 2.250,00 (excl. btw)
Home Cursussen Vierdaagse basisopleiding Personen- en Familierecht*

Vierdaagse basisopleiding Personen- en Familierecht*

Goedgekeurd door de Raad voor Rechtsbijstand.

De Raad voor Rechtsbijstand hanteert specifieke opleidingseisen voor advocaten op het gebied van het personen- en familierecht die toevoegingen willen aanvragen. Door het volgen van deze Vierdaagse Basisopleiding Personen- en Familierecht voldoet u volledig aan deze opleidingseisen.

De basisopleiding, die u tevens 24 opleidingspunten oplevert, strekt zich uit tot nagenoeg het gehele terrein van het personen- en familierecht. Vijf gerenommeerde sprekers staan voor u klaar om u inzicht te geven in de belangrijkste aspecten binnen de echtscheidingspraktijk.

Na het volgen van deze vier opleidingsdagen beschikt u over een basisniveau van kennis en vaardigheden op het gebied van het personen- en familierecht en bent u in staat om op deskundige wijze eenvoudige echtscheidingszaken af te handelen.

Bestemd voor: Advocaat-stagiaires, advocaten en overige geinteresseerde juristen.

Programma

Data en tijd: 17, 24 en 30 september en 6 oktober 2020, van 13:00 tot 18:45.

Sprekers

 • A. (Anouk) Wakker

  Anouk Wakker is als juridisch medewerker werkzaam bij de Rechtbank Midden-Nederland. Daarvoor werkte zij ruim 10 jaar als gespecialiseerd familierechtadvocaat en mediator bij Banning en Christoph & Wakker Familierecht. Zij doceert voor verschillende opleidingsinstituten en is zij werkzaam voor het vakblad Rechtspraak Familierecht.

 • F. (Fred) Schonewille

  Dr. mr. Fred Schonewille is als legal mediator en mediation advocate verbonden aan Schonewille Legal Mediation te Amsterdam en Rotterdam en richt zich op familiebedrijven, nalatenschappen en andere familiekwesties, echtscheidingen en premarital mediation. Hij is als hoofddocent verbonden aan de Hoefnagels Academie voor opleidingen op het terrein van legal mediation. Schonewille is oud-notaris, mede-initiatiefnemer van het platform www.allesovererven.nl, hoofdredacteur van Nederlandse Mediation, alsmede van Tijdschrift Conflicthantering, bestuurslid van de Stichting Nalatenschapsmediation en auteur van boeken en artikelen op het terrein van het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht.

 • I. (Ian) Sumner

  Ian Sumner is hoogleraar familierecht en internationaal privaatrecht aan de Tilburg University en rechter plaatsvervanger bij de Rechtbank Overijssel. Ian Sumner studeerde rechten aan Christ’s College, Cambridge University, waar hij cum laude afstudeerde. In 2001 emigreerde hij naar Nederland. Van 2001 tot 2005 verrichtte hij promotieonderzoek in het internationale familierecht. Dit onderzoek resulteerde in zijn proefschrift, dat hij in 2005 aan de Universiteit Utrecht verdedigde. Hij ontving hiervoor in 2005 de Ius Commune Prijs en won in 2008 de Prix d’AISDC van het Zwitserse Instituut voor Rechtsvergelijking. In 2008 won bij een prestigieuze VENI-beurs om onderzoek te doen naar grensoverschrijdende alimentatie betalingen.

 • J.A.J.A. (Joris) Luijten

  mr. J.A.J.A. Luijten, advocaat SCG (Sliepenbeek Van Coolwijk Van Gaalen) Advocaten te Eindhoven.

 • A.J.M. (André) Nuytinck

  Meneeer Nuytinck is hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder personen-, familie- en erfrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij hoogleraar burgerlijk recht, in het bijzonder personen- en familierecht, Centrum voor Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen. Verder was hij lid Staatscommissie Herijking Ouderschap (2014-2016) en is huidig adviseur en initiatiefnemers Wet beperking omvang wettelijke gemeenschap van goederen.

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling