KiesUwCursus
€ 540,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Verzekering & IPR + Verzekering & insolventie

Verzekering & IPR + Verzekering & insolventie

Verzekering & IPR

Tijdens het cursusonderdeel ‘Verzekering & IPR komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • Primaire rechtskeuze bij grote risico’s;
 • Beperkte rechtskeuze bij  niet grote risico’s;
 • Land van risico;
 • Verplichte  verzekeringen;
 • Dwingendrechtelijke van de lex form;
 • Regels van algemeen belang.

Verzekering & Insolventie

In deze cursus wordt aandacht besteed aan verzekeraars in financiële moeilijkheden. Behandeld wordt met name de Wet herstel en afwikkeling van verzekeraars, waarmee per 1 januari 2019 een regeling is ingevoerd inzake de zogenoemde herstel- en afwikkelingsplanning bij verzekeraars. Ook zijn nieuwe regels voor de afwikkeling van verzekeraars ingevoerd. De wet beoogt daarmee dat verzekeraars tijdig eventuele financiële problemen onderkennen en aanpakken. Blijkt toch ingrijpen door De Nederlandsche Bank nodig, dan zou de regeling meer maatwerk mogelijk maken.

Programma

Datum en tijd: 28 januari 2021 van 13.00 – 17.30 uur (ontvangst vanaf 12.30 uur met lunch)

Sprekers

 • Mw. dr. M.L.H. Reumers

  Universitair hoofdocent privaatrecht Open Universiteit. Reumers promoveerde in 2007 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het proefschrift “Samengevoegde afwikkeling van faillissementen”. Zij publiceert regelmatig over ondernemingsrechtelijke en insolventierechtelijke onderwerpen.

 • Prof. dr. J.G.J. Rinkes

  Hoogleraar privaatrecht Open Universiteit, hoogleraar Europees en vergelijkend verzekeringsrecht, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam en raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Rinkes promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op het proefschrift “Contractual and non-contractual obligations in English law in the comparative context of the Netherlands Civil Code” (dubbelpromotie met G.H. Samuel). Hij is redacteur van NTHR, EJCCL en Verzekeringsarchief. Hij publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling