KiesUwCursus
Home Cursussen Vervangende toestemming bij verhuizing**

Vervangende toestemming bij verhuizing**

Indien een ouder met kinderen na een scheiding wil verhuizen, dient bij gezamenlijk gezag toestemming te worden gevraagd aan de andere ouder. Bij een akkoord kan worden verhuisd. Maar wat te doen als de andere ouder geen toestemming geeft? Of wat als er geen toestemming is gevraagd en er toch wordt verhuisd?

Het aantal procedures over (vervangende toestemming bij) verhuizingen met kinderen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. In deze cursus wordt in de eerste plaats ingegaan op de jurisprudentie in verhuiszaken. Welke kaders heeft de Hoge Raad voor verhuiszaken geschetst? Met welke factoren houden feitenrechters rekening en hoe worden de belangen van de bij een verhuizing betrokkenen tegen elkaar afgewogen? In hoeverre kan een eenzijdige verhuizing lonen?

In deze cursus wordt zowel ingegaan op verhuizingen binnen Nederland als verhuizingen naar het buitenland. Daarbij wordt stilgestaan bij nationale en internationale regelgeving die over de verhuisproblematiek zijn verschenen.Na het volgen van de cursus heeft u kennis van en inzicht in het Nederlandse recht plus Europese en internationale instrumenten over verhuizingen met kinderen. Daarnaast beschikt u over praktische handvaten die direct toepasbaar zijn in uw advies- en procespraktijk.

Programma

Data en tijd: 19 november, 10:00 tot 15:00 of 3 december, van 10:00 tot 15:00.

  • Voorkomen van verhuisproblemen
  • Oplossen van verhuisconflicten als mediator en/ of advocaat
  • Optreden als advocaat bij verzoeken om vervangende toestemming en terugverhuizingen
  • Wat kan u wel en wat moet u niet doen?
  • Casus

Sprekers

  • Mr. drs T.C.P. (Thomas) Christoph

    Advocaat en scheidingsmediator (vFas en MFN) bij Christoph & Wakker Familierecht

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Family Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling