KiesUwCursus
Home Cursussen Vermogensdelicten deel 2. Faillissementsfraude, witwassen en omkoping (e-learning)

Vermogensdelicten deel 2. Faillissementsfraude, witwassen en omkoping (e-learning)

Deel 2 van de juridische nascholing Vermogensdelicten richt zich op drie specifieke delicten die in tijden van economische crisis frequent voorkomen. In de gepubliceerde rechtspraak is zichtbaar dat de delicten van omkoping en faillissementsfraude in aantal toenemen. Kennelijk kunnen in tijden van financiële krapte minder mensen de verleiding weerstaan om steekpenningen aan te nemen en proberen (bijna) gefailleerden nog de laatste centen uit hun noodlijdende bedrijf te halen. Vrijwel alles wat iemand met uit deze of andere misdrijven verkregen gelden doet, levert witwassen op. Het is daarom niet alleen interessant om u eens in deze delicten te verdiepen, maar ook zeker relevant voor uw praktijk.
In deze juridische nascholing bespreken wij de volgende delicten, waarbij wij veelvuldig verwijzen naar recente jurisprudentie en tips geven voor de aanpak van dit soort zaken

 • Blok A    Faillissementsfraude
 • Blok B    Witwassen
 • Blok C    Omkoping

De ontnemingsvordering en het strafvorderlijk beslag vallen buiten de reikwijdte van de cursus Vermogensdelicten. Mogelijk dat in de toekomst hiervoor bij JurisDidact juridische nascholingen worden ontwikkeld.

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

 • hebt u kennis van de invulling van de belangrijkste bestanddelen van de hier besproken vermogensdelicten;
 • bent u bekend met de meest relevante jurisprudentie over deze delicten;
 • bent u in beginsel in staat een verdachte bij te staan die wordt verdacht van één van deze delicten.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt gebruikmaken van de online omgeving zolang de cursus op de website van JurisDidact wordt vermeld (cursussen zijn actueel).

Auteur

 • mr. Carolien Noorduyn

  Mr. Carolien Noorduyn is werkzaam bij Noorduyn Vermeij Van Straalen Advocaten te Den Haag. Zij is gespecialiseerd in (grote) fraudezaken en economische strafzaken. Carolien is als docent verbonden aan de Academie voor de Rechtspraktijk. Zij is tevens cassatiespecialist en publiceert geregeld in wetenschappelijke tijdschriften.

 • Mr. Hugo van Aardenne

  Mr. Hugo van Aardenne is werkzaam bij Noorduyn Vermeij Van Straalen advocaten. Hij is gespecialiseerd in het bijstaan van verdachten in complexe financieel-economische en commune strafzaken.

 • Mr. Sophie Stevens

  Mr. Sophie Stevens werkt bij Sjöcrona Van Stigt Advocaten te Den Haag. Zij heeft ruime ervaring in het bijstaan van bedrijven en natuurlijke personen, in zowel commune als financieel-economische strafzaken. Dit betreffen onder meer verkeersstrafzaken, Opiumwetgerelateerde zaken en complexe fraude- en milieuzaken. Ook is zij gespecialiseerd in procedures met betrekking tot de ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel en klachten omtrent niet-vervolging ex art. 12 Sv. Sophie is als auteur verbonden aan de SDU Commentaren op het Wetboek van Strafvordering en het Wetboek van Strafrecht. Daarnaast verzorgt zij onderwijs in het kader van de permanente opleiding voor advocaten.

 • Mr. Linda van der Hut

  Mr. Linda van der Hut is werkzaam bij Sjöcrona Van Stigt Advocaten te Den Haag. Zij is gespecialiseerd in (grote) fraudezaken en economische strafzaken, met de nadruk op milieustrafrecht, alsmede het voeren van cassatieprocedures bij de Hoge Raad. Daarnaast is Linda ervaren in het voeren van bijzondere raadkamerprocedures, zoals de beklagprocedure tegen (de voortzetting van) inbeslagneming door het openbaar ministerie ex art. 552a Sv, onder meer in kwesties waarin de geheimhoudingsplicht en het (professionele) verschoningsrecht (van bijvoorbeeld de notaris) een rol spelen. Linda verzorgt tevens onderwijs in het kader van de permanente opleiding voor advocaten en is als auteur verbonden aan de SDU Commentaren op het Wetboek van Strafvordering en het Wetboek van Strafrecht.

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling