console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Verval en verjaring in het erfrecht

Verval en verjaring in het erfrecht

Info

Op dinsdag 8 juni organiseert FEIN de cursus Verval en verjaring in het erfrecht.

Als geen ander weet u hoe belangrijk de rol is van verjaring en verval in erfrechtzaken. Het erfrecht kent veel en korte termijnen waarmee zaken gewonnen of verloren kunnen worden. Ook bij de afwikkeling van boedels waarin geen ruzie is, zijn de termijnen belangrijk. Reden voor Familie- & Erfrecht Instituut Nederland om u een overzicht aan te bieden van al deze civielrechtelijke verval- en verjaringstermijnen. Een praktisch uiterst goed toepasbaar document met daarin opgenomen de belangrijkste verval- en verjaringstermijnen wordt u tijdens de cursus aangereikt.

Het erfrecht kent ongelooflijk veel verval- en verjaringstermijnen. Tijdens de cursus wordt u een overzicht aangeboden van de belangrijkste verval- en verjaringstermijnen in het erfrecht. Aan de hand van de rechtspraak en literatuur wordt het gebruik van deze termijnen nader toegelicht en krijgt u een overzicht van belangrijke aandachtspunten. Tot het cursusmateriaal behoort een praktisch overzicht van de behandelde termijnen.

Jarenlang hebben veel advocaten koudwatervrees gehad voor het erfrecht. Dit had onder andere te maken met de verval- en verjaringstermijnen. Als zo’n termijn eenmaal verstreken is, is er vaak niets meer aan te redden. Na het volgen van deze cursus moet de cursist deze koudwatervrees kwijt zijn en is de cursist op de hoogte van de meest gebruikelijke verval- en verjaringstermijnen in het erfrecht.

Programma"

Programma

Datum en tijd: 8 juni 2021, van 13:30 tot 18:00 uur.
Locatie: indien mogelijk op locatie in Maastricht, anders middels webinar.

Persoon

Sprekers

  • Joost Diks

    Joost doceert bij diverse opleidingsinstellingen. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht en lid van de redactie van AdvoTip.

  • Edith Schnackers

    Edith is een ervaren familie- en erfrechtadvocaat. Zij heeft veelvuldig te maken met het afwikkelen van complexe en omvangrijke nalatenschappen. Zij doceert regelmatig over het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht. Edith is lid van de redactie van AdvoTip en publiceert ook elders over het erfrecht.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van FEIN

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling