console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 405,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Verhaalsrechten in het verzekeringsrecht: samenloop van verzekeringen en subrogatie

Verhaalsrechten in het verzekeringsrecht: samenloop van verzekeringen en subrogatie

Info

Deze bijeenkomst staat in het teken van het onderwerp samenloop van verzekeringen. In dat kader komen de volgende aspecten aan de orde: oneigenlijke en eigenlijke samenloop, het wettelijke samenloopregime, het verhaalsrecht van de ‘betalende’ verzekeraar en samenloopclausules. Vervolgd wordt met het onderwerp subrogatie in het verzekeringsrecht. Aan bod komen dan de volgende aspecten: de ratio van subrogatie, de overgang krachtens subrogatie, de verhaalsrangorde, de verhaalsbeperkingen, de Tijdelijke regeling verhaalsrechten en de BBr 2014.

Programma"

Programma

Datum en tijd: 1 oktober 2020, van 13:00 tot 16:30.

Persoon

Sprekers

  • Prof. dr. J.B. Wezeman

    Hoogleraar handelsrecht en ondernemingsrecht Rijksuniversiteit Groningen en verbonden aan ACIS. Hij publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen waaronder subrogatie. Over dit laatste onderwerp schreef hij onder andere een hoofdstuk in het handboek Verzekeringsrecht (Serie Recht & Praktijk, Wolters Kluwer 2015). Hij is redacteur van NTHR en medewerker van AV&S.

  • Prof. dr. J.G.J. Rinkes

    Hoogleraar privaatrecht Open Universiteit, hoogleraar Europees en vergelijkend verzekeringsrecht, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam en raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Rinkes promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op het proefschrift “Contractual and non-contractual obligations in English law in the comparative context of the Netherlands Civil Code” (dubbelpromotie met G.H. Samuel). Hij is redacteur van NTHR, EJCCL en Verzekeringsarchief. Hij publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling