console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten en getuigen in het strafprocesrecht

Actualiteiten en getuigen in het strafprocesrecht

Info

Actualiteiten

In deze cursus worden in de eerste plaats recente ontwikkelingen (wetgeving en jurisprudentie) op het gebied van het strafprocesrecht besproken. De strafadvocaat is hierdoor weer op dehoogte van trends en ontwikkelingen en kan hier zijn voordeel mee doen in een concrete strafzaak. Ook wordt aandacht besteed aan de veranderingen die aanstaande zijn door Modernisering Strafvordering en de gevolgen hiervan voor de verdediging.

Verdieping

Vervolgens wordt ingegaan op het thema getuigen in het strafproces. De actuele stand van zaken in de jurisprudentie wordt besproken rondom het doen van een gemotiveerd verzoek tot hethoren van getuigen en het gebruik van getuigenverklaringen voor het bewijs. Doel van dit deel van de cursus is onder meer zo effectief mogelijk verzoeken te doen tot het horen van getuigen in strafzaken. Bovendien worden op dit gebied allerlei tips en trucs meegegeven. Eveneens wordt in dit deel van de cursus veel tijd besteed aan het gebruik van getuigenverklaringen voor het bewijs in strafzaken. Veel handvatten worden geboden om verweer te voeren op de betrouwbaarheid van een getuigenverklaring en de mogelijkheid om deze voor het bewijs te gebruiken.

Programma"

Programma

Datum en tijd: 18 juni 2020, van 10:00 tot 17:30.

Persoon

Sprekers

  • Mr. dr. S. Brinkhoff

    Mr. dr. S. (Sven) Brinkhoff is als universitair docent straf(proces)recht verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2014 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar het gebruik van en de controle op startinformatie in het strafproces. Naast zijn werk op de universiteit heeft hij als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Arnhem en de Rechtbank Amsterdam gefungeerd. Tevens is hij hoofdredacteur voor de Beroepsopleiding Advocatuur.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling