KiesUwCursus
Home Cursussen Verdiepingscursus privacy in de personenschade

Verdiepingscursus privacy in de personenschade

Verwerken van persoonsgegevens

Wanneer is het delen van een medisch advies met de arbeidsdeskundige toegestaan? Mag de verzekeraar de schadebehandeling zomaar aan een schaderegelingsbureau uitbesteden? Waar moet ik op letten wanneer ik gegevens wil uitwisselen bij regres? En hoe moet ik omgaan met het BSN?

Deze en tal van andere vragen spelen in de letselschaderegeling een belangrijke rol.
Bij het behandelen van letselschade worden veel persoonsgegevens verwerkt. Vrijwel altijd is het beoordelen van vertrouwelijke informatie nodig om een schade af te kunnen wikkelen. Dit geldt in het bijzonder voor de medische gegevens van het slachtoffer.

Verzekeraars, schaderegelingsbureaus en belangenbehartigers van benadeelden moeten in het kader van het gebruik en de uitwisseling van (gevoelige) persoonsgegevens voldoen aan de strenge verplichtingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG en UAVG) en de diverse regels uit de personenschadebranche, zoals de Medische Paragraaf van de GBL.

In deze verdiepingscursus geeft de docent inzicht in hoe je “privacy-proof” omgaat met de uitwisseling van (gevoelige) persoonsgegevens in personenschadezaken. We bespreken de regelgeving en concrete lastige privacy-issues uit de letselschadepraktijk staan centraal. Daarnaast is er ruimte voor inbreng en bespreking van eigen praktijkvragen.

Wat is de doelgroep?

De verdiepingscursus is interessant voor letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheidsverzekeraars of van schaderegelingsbureaus en voor belangenbehartigers van benadeelden.

OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.

Wat is de cursusvorm?

De verdiepingscursus betreft een dagdeel van 3 uur met een mix van theorie en interactie. In het interactieve deel worden privacy dilemma’s en vraagstukken uit jouw eigen praktijk aan de hand van de theorie besproken.

Deze cursus is onderdeel van de opleiding branche personenschade. Je kunt je ook apart voor deze cursus inschrijven.

Wie is de docent?

Astrid van Noort is als advocaat/partner bij Ekelmans & Meijer Advocaten gespecialiseerd in personenschade, inkomens- en zorgverzekeringen, en expert op het gebied van privacyrecht.

Wat leer je tijdens de verdiepingscursus privacy in de personenschadebehandeling?

Na afloop van de cursus:

 • ken je het wettelijk kader bij ‘privacy’-vraagstukken in de personenschade
 • ken je de AVG en de betekenis van de AVG en privacy voor de personenschaderegeling
 • ken je de van toepassing zijnde gedragscodes uit de personenschaderegeling in het kader van privacy
 • ken je de privacy-knelpunten in de personenschade en kun je de regels van privacy op juiste wijze toepassen in de personenschaderegeling en je dossiers

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Ervaring met behandeling van personenschadezaken.

Wat ontvang je na afronding van de verdiepingscursus privacy in de personenschadebehandeling?

 • Bewijs van deelname
 • 3 PO-punten
 • Programma

  Programma:


  • AVG en UAVG algemeen;
  • Medische Paragraaf en Gedragscode behandeling Letselschade;
  • Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Verzekeraars;
  • Praktijkvragen – casuïstiek


  Werkwijze


  • Theorie over de AVG en UAVG en de gedragscodes in de personenschade
  • Interactieve bijeenkomst aan de hand van dilemma’s en casuïstiek

  Sprekers

  • Astrid van Noort

   Astrid is gespecialiseerd in personenschade en inkomens- en ziekteverzuimverzekeringen. Daarnaast is zij expert op het gebied van privacy en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen. Zij studeerde rechten in Leiden en Straatsburg (Frankrijk) en behaalde daarnaast haar propedeuse geneeskunde. In 2010 heeft Astrid de Post Academische Specialisatie opleiding Personenschade aan de Grotius Academie cum laude afgerond. Haar cliënten zijn onder andere grote verzekeraars, (brancheorganisaties voor) arbodiensten en re-integratiebedrijven, artsen en medisch adviseurs. Astrid van Noort is docent bij de Leergang Zwaar Letsel (Nibe-SVV) en de Leergang Middelzwaar Letsel (OSR), en verder o.a. als docent betrokken bij de nascholing voor arboartsen. Zij maakt deel uit van de Privacy Desk. Daarnaast is zij lid van de Vereniging Privacy Recht.

  Editie(s)

  Plan route

  Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

  Deel uw ervaring met vakgenoten!

  Nog geen reviews. Wees de eerste.

  Laat uw review achter:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeling