KiesUwCursus
Home Cursussen Verdiepingscursus personenschade: medische aspecten

Verdiepingscursus personenschade: medische aspecten

De medisch adviseur

Voor de afwikkeling van personenschadezaken is het belangrijk dat er duidelijkheid komt over de medische gevolgen van het ontstane letsel en of het letsel is ontstaan als gevolg van het ongeval. De inzet van een medisch adviseur die dit kan beoordelen is daarvoor essentieel.

Voor de behandeling van personenschades is het voor de professional personenschade belangrijk inzicht te hebben in de meest voorkomende letsels na een ongeval en de beperkingen en eventuele blijvende invaliditeit die deze letsels kunnen geven. Daarnaast is de werking van het medische beoordelingstraject met al zijn specifieke onderdelen noodzakelijk om te kennen. In deze verdiepingscursus worden deze aspecten behandeld en nog een aantal aanvullende onderwerpen.

Wat is de doelgroep?

OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.

Ook cursisten die niet het pad van expert willen volgen, kunnen deze opleiding volgen, aangezien de inhoud van de opleiding voor de gehele branche Personenschade van belang is om succesvol te functioneren in deze branche, zoals letselschade advocaten, belangenbehartigers, letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

De cursus is ook uitermate geschikt als bij- en nascholing voor iedereen die middelzware personenschade zaken behandelt. Daarnaast ook voor iedereen die de Leergang Personenschade middelzwaar letsel hebben doorlopen en voor de behandeling van de zaken nog aanvullende diepgang willen krijgen op het gebied van medische aspecten.

Wat is de cursusvorm?

Deze Verdiepingscursus bestaat uit 2 praktijkgerichte bijeenkomsten en een deel zelfstudie.

Deze cursus is onderdeel van de opleiding branche personenschade. Je kunt je ook apart voor deze cursus inschrijven.

Wie is/zijn de docenten?

Deze Verdiepingscursus is ontwikkeld in samenwerking met:

Wat leer je tijdens de verdiepingscursus personenschade: medische aspecten?

Na afloop van deze Verdiepingscursus kun je:

 • De anatomie van de mens benoemen;
 • De meest voorkomende letsels met de beperkingen en blijvende invaliditeit beschrijven
 • De werking van medisch beoordelingstraject uitleggen, wanneer de inzet van een medisch adviseur noodzakelijk is, het gebruik van de medische machtiging, het medisch advies behelst, waarom de inzet van een medische expertise nodig is ja of nee;
 • De werking met één medisch adviseur uitleggen;
 • Medische risico’s en voorbehouden benoemen;
 • Privacyaspecten en fraude-aspecten benoemen.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Je hebt hbo-denkniveau. Deze cursus bouwt voort op de basisopleiding van de NIVRE Register-Expert en ziet specifiek toe op de verdere vaktechnische opeiding en ontwikkeling van de Personenschade-expert.

Wat ontvang je na afronding van de verdiepingscursus personenschade: medische aspecten?

Een bewijs van deelname.

Programma

In de Verdiepingscursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De anatomie van de mens (basiskennis)
 • De verschillende soorten letsels
 • De beperkingen en blijvende invaliditeit
 • Het medisch traject: de inzet van een medisch adviseur, de medische machtiging, het medisch advies en de medische expertise
 • De werking van een medisch adviseur
 • Medische risico’s en voorbehouden
 • Privacy- en Fraude- aspecten

Sprekers

 • Sadie Zwikker

  Na enkele jaren als militair arts ervaring opgedaan te hebben in verschillende aspecten van de geneeskunde, werk ik inmiddels ruim 6 jaar als medisch adviseur waarbij ik zowel letselschadeclaims, arbeidsongeschiktheidsclaims, medische aansprakelijkheidsclaims als ongevallenclaims beoordeel. Ik hoop het plezier dat ik heb in zowel mijn werk als medisch adviseur als in het doceren over te kunnen brengen op de cursisten, met een vruchtbare bijeenkomst tot gevolg.

 • Petr Pliva

  Na een klinische carrière ben ik via de bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde in de particuliere verzekeringen gerold. Inmiddels werk ik al 12 jaar als medisch adviseur en maat in een medisch advies bedrijf. Ik werk voor verzekeraars en ministeries. Verder organiseer ik, in een groep, diverse (internationale) nascholingen en vertegenwoordig de medisch adviseurs in "De Letselschederaad" en op Europese Unie niveau. Ik hou van medische ontwikkelingen en probeer die toe te passen in de praktijk. Daarnaast ben enthousiast over elke vorm waarbij mensen proberen om hun kennis te vergroten. Ik hoop dat ik dit enthousiasme ook kan overbrengen op cursisten, studenten en anderen die ik mag begeleiden.

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling