KiesUwCursus
Home Cursussen Verdiepingscursus personenschade: causaliteit en schade

Verdiepingscursus personenschade: causaliteit en schade

Kennis en kunde over causaliteit in de personenschade

Tijdens de cursus wordt er besproken wat een causaal verband inhoudt en wat de vereisten zijn voor het aannemen van een causaal verband. Hoe ga je om met de meest belangrijke causaliteitsdiscussies en wat zijn de oplossingen voor onzekerheid over het causaal verband? De docent gaat tijdens de bijeenkomst in op deze vragen.

In vrijwel iedere letselschadezaak vindt discussie plaats over het causaal verband, zeker bij niet-objectiveerbaar letsel. Iedere letselschadeprofessional krijgt dus te maken krijgt met causaliteitdiscussies. Daarom is het belangrijk om meer kennis en kunde te verkrijgen over het onderwerp causaliteit. Zo kunnen oplossingen bedacht worden in de letselschadezaken waarin vaak een impasse ontstaat voor de discussie op het causaliteitsvraagstuk.

Wat is de doelgroep?

De cursus is interessant voor letselschade advocaten, belangenbehartigers, letselschade-experts en letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

De cursus is uitermate geschikt als opfriscursus of als bij- en nascholing voor iedereen die middelzware personenschade zaken behandelt. Daarnaast ook voor iedereen die de Leergang Personenschade middelzwaar letsel hebben doorlopen en voor de behandeling van de zaken nog aanvullende diepgang willen krijgen op het gebied van ‘Causaliteit’.

Wat is de cursusvorm?

De cursus bestaat uit een bijeenkomst van een halve dag. Uitgangspunt van de cursus zijn praktijkvragen die je zelf aandraagt, die zorgen voor discussie. Voorafgaande aan de cursus ontvang je digitaal cursusmateriaal om je voor te bereiden op de bijeenkomst.

Wie is de docent?


Freek Schultz

Wat leer je tijdens de verdiepingscursus causaliteit en schade?

De volgende onderwerpen staan centraal in de cursus:

  • omkeringsregel;
  • proportionele aansprakelijkheid;
  • kansschade;
  • ruime toerekening;
  • schade;
  • causaliteit en niet-objectiveerbaar letsel;
  • de praktijkzaken.

Na afloop van de cursus ben je in staat om:

  • de leerstukken over causaal verband in praktijkzaken, ook bij niet-objectiveerbaar letsel, uit te leggen en toe te passen;
  • een optimale aanpak van een zaak uit te denken en de regie in de zaak uit te zetten;
  • de actuele ontwikkelingen in causaliteitsleerstukken te benoemen.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Deze cursus is verdiepend op het onderwerp causaliteit. Wij verwachten dat de deelnemers op de hoogte zijn van wat een causaal verband is en welke eisen hieraan gesteld worden.

Wat ontvang je na afronding van de cursus?

  • Bewijs van deelname

Programma

Inhoud

  • Deel 1: uitleg theorie ‘causaliteit en schade’
  • Deel 2: vervolg theorie en praktijkgerichte casuïstiek.


Werkwijze


Je volgt deze cursus in een face-to-face-bijeenkomst met maximaal 20 medecursisten. Zo is de interactie tussen jou, je medecursisten en de docent gegarandeerd. Naast de uitleg van de theorie van de diverse leerstukken, praktijkvoorbeelden, staan je eigen praktijkvragen centraal en vormen het uitgangspunt voor de discussie.

Materiaal


Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons digitaal cursusmateriaal waarmee je je alvast kunt voorbereiden op de cursusdag. Je krijgt op de dag zelf ook hand-outs.

Sprekers

  • Freek Schultz

    Docent Freek Schultz is advocaat en heeft ruime ervaring met letselschade en het procederen op dit vakgebied. Hij is deskundig op het gebied van causaliteit, schadevergoeding en deskundigenberichten. Freek Schultz studeerde in 1994 af aan de RUG waarna hij advocaat werd in Leeuwarden. Sinds 1998 legde hij zich meer en meer toe op het adviseren en procederen in letselschadezaken. Sinds 2019 is hij zijn eigen advocatenkantoor gestart, waarbij met name wordt geadviseerd aan letselschadebureaus en particulieren. Verder is Freek Schultz lid van de LSA, WAA en van de Commissie Register Letselschade van De Letselschade Raad. Daarnaast is hij docent OSR, ook voor de Leergang Personenschade Middelzwaar letsel en doceerde hij jarenlang als gastdocent aan de RUG over causaliteit.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling