console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Verdiepingscursus onderwijsrecht: onderwijs en ondernemen

Verdiepingscursus onderwijsrecht: onderwijs en ondernemen

Info

In de verdiepingscursus onderwijsrecht: onderwijs en ondernemen, behandelen we onderwerpen die van belang zijn om een verantwoorde invulling aan de publiek-private samenwerking te geven. Tijdens de cursus gaan we in op de grenzen die zijn gesteld aan de inzet van publieke middelen aan private activiteiten en de wettelijke regelingen en de beleidsmatige invullie die daaraan is gegeven. Ook contract- en structuurvragen, die je helpen om de publieke verantwoording te borgen en de schijn van private inmenging in te perken komen aan bod. Want hoe blijf je in het grijze gebied toch aan de goede kant van de lijn. Daarnaast is het als deelnemer mogelijk om je eigen casus in te zenden. De docent zal de casus (of een gedeelte daarvan) tijdens de lesdag behandelen om de theorie te illusteren.

Onderwijs staat steeds minder op zichzelf en onderwijsorganisaties werken steeds nauwer samen met private partijen. Van basisscholen die samenwerken met kinderopvang, tot wetenschappers die optrekken met het bedrijfsleven. De scheiding tussen publieke en private activiteiten is soms diffuus en heeft tegelijk de bijzondere aandacht van het ministerie en de onderwijsinspectie. Na deze verdiepingscursus ben je volledig op de hoogte van actuele juridische en bestuurlijke vragen omtrent publiek-private samenwerking. Dat geeft houvast om concrete vragen in de dagelijkse praktijk (als adviseur, of als beleidsmaker) te duiden en in perspectief te plaatsen.

Wat leer je?
Na afloop van deze verdiepingscursus:
o kun je de wettelijke regelingen benoemen voor de aanwending van publieke middelen voor private activiteiten;
o kun je precies uitleggen welke grenzen gesteld zijn aan de inzet van publieke middelen voor private activiteiten, alsmede de grenzen van aanwending van private middelen voor publieke activiteiten;
o Weet je wat je moet doen en laten om publieke verantwoording voldoende te borgen.

Na afronding ontvang je:
Een certificaat en 5 PO punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE cursus.

Doelgroep
Deze verdiepingscursus onderwijsrecht is bedoeld voor advocaten, schooldirecties, stafleden van besturen en medezeggenschapsraden.

Benodigde kennis en ervaring
Om succesvol aan deze verdiepingscursus deel te nemen is basiskennis van het onderwijsrecht, of ruime praktijkervaring op het gebied van financiële processen binnen onderwijsorganisaties, noodzakelijk. De leergang onderwijsrecht ( PO en VO of beroeps- en hoger onderwijs) is hiervoor een goede basis.

Cursusvorm
Deze verdiepingscursus bestaat uit een bijeenkomst van een dag.

Docent
Deze cursus wordt verzorgd door mr. Jochem Streefkerk, expert in het onderwijsrecht en ervaren adviseur in het semipublieke domein. Lees hier meer over Jochem.

Persoon

Sprekers

  • dhr. mr. J Streefkerk

    Jochem is een ervaren adviseur in het semipublieke domein, in het bijzonder op het gebied van onderwijsrecht. Hij adviseert kennis- en onderwijsinstellingen, overheden en aanverwante maatschappelijke organisaties over uiteenlopende onderwerpen op de scheidslijn tussen privaat- en publiekrecht. Jochem heeft een heldere stijl, is breed onderlegd en werkt oplossingsgericht.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling