KiesUwCursus
Home Cursussen Verdiepingscursus huurrecht bedrijfsruimte

Verdiepingscursus huurrecht bedrijfsruimte

Verdiepende cursus huurrecht bedrijfsruimte

Als jurist die werkt op het gebied van huurrecht wil je op de hoogte zijn van actuele thema’s en ontwikkelingen. Met deze opleiding verdiep je je kennis in één dag.

In deze eendaagse cursus gaan Wendela Raas en Justine van Lochem )beiden Dentons Boekel) dieper in op diverse onderdelen en de laatste stand van zaken van het huurrecht rondom bedrijfsruimte(n). De docenten benaderen de onderwerpen en thema’s op niveau en in vlot tempo, mede vanuit hun eigen professie. Naast kennisoverdracht krijg je in deze cursus handige tips en praktische adviezen voor jouw praktijk. Vanzelfsprekend is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen of het inbrengen van eigen praktijkkwesties.

Wat is de doelgroep?

Advocaten en juristen die werkzaam zijn binnen het huurrecht.

Wat is de cursusvorm?

Deze cursus bestaat uit een bijeenkomst van een dag.

Wie is/zijn de docent(en)?

Justine van Lochem
Aemile van Rappard

Wat leer je tijdens de cursus Huurrecht bedrijfsruimte verdiept?

Na afloop van deze cursus:

 • is je kennis van het huurrecht rondom bedrijfsruimte(n) verdiept en verbreed;
 • kun je de opgedane kennis direct toepassen in je praktijk.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

De docenten gaan er vanuit dat de deelnemers aan deze cursus beschikken over basiskennis van het huurrecht (bedrijfsruimte).

Wat ontvang je na afronding van de cursus Huurrecht bedrijfsruimte verdiept?

 • 5 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
 • bewijs van deelname.

Programma

Inhoud


Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen:

 • Kwalificatie huurovereenkomst en bedrijfsruimte
 • Duur huurovereenkomst
 • Onbebouwd onroerend goed
 • Huurprijsvaststelling
 • Gemengde overeenkomsten
 • Branchebescherming
 • Indeplaatsstelling
 • Vergoedingsaanspraken huurder


Werkwijze


Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. De docenten behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar.

Materiaal


Na afloop van de cursus ontvang je van ons het naslagwerk.

Sprekers

 • Justine van Lochem

  Justine van Lochem is als advocaat en partner werkzaam bij Van Benthem en Keulen binnen de teams Commercieel Vastgoed en Huurrecht. Zij is gespecialiseerd in het huurrecht, zowel ten aanzien van het huurrecht van bedrijfsruimte als van woonruimte. Justine heeft het talent om zaken helder uit te leggen en zet haar overtuigingskracht geregeld in, tijdens zittingen en besprekingen, maar ook in de collegezaal. Naast haar werk als advocaat en partner bij Van Benthem & Keulen, is Justine als bijzonder hoogleraar Huurrecht verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het betreft een leerstoel van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA). Justine doceert en publiceert regelmatig. Justine is onder meer docent bij de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA), het Studiecentrum rechtspleging (SSR), OSR Juridische Opleidingen, de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en bij diverse rechtbanken en gerechtshoven. Justine is redactielid van WR, Tijdschrift voor huurrecht, en van de Groene Serie Huurrecht. Daarnaast is Justine een van de auteurs van Tekst & Commentaar Huurrecht en van Practice Notes (OpMaat Huurrecht).

 • Aemile van Rappard

  Aemile van Rappard is een ervaren vastgoedadvocaat en huurrechtexpert en als partner verbonden aan Pels Rijcken. Aemile heeft ruime ervaring met het begeleiden van complexe vastgoedtransacties, contractonderhandelingen, (her)ontwikkeling en transformatie van vastgoed en daaraan verwante onderwerpen. Daarnaast is hij een ervaren procesadvocaat in vastgoed gerelateerde zaken, hoofdzakelijk voor (institutionele) beleggers, projectontwikkelaars, verhuurders, makelaars en vastgoedadviseurs. Aemile studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. Tegenwoordig doceert Aemile zelf regelmatig over huurrechtelijke onderwerpen. Daarnaast is hij o.a. redacteur van Tijdschrift voor Huurrecht, “WR”.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling