Nieuwe verdiepingscursus inzake grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer!
Grensoverschrijdend gedrag vanuit arbeidsrechtelijk perspectief – Verdiept
Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is een zeer actueel thema dat momenteel veel voorkomt in de arbeidsrechtpraktijk.
Er is een maatschappelijke discussie gaande over grensoverschrijdend gedrag: wat vinden we acceptabel en wat niet? Daarbij laten werkgevers steeds vaker onderzoek doen naar onregelmatigheden / wangedrag op de werkvloer.
Veel werkgevers lopen hier tegen aan: hoe doe je zorgvuldig onderzoek naar fraude, pesten en ander grensoverschrijdend gedrag en hoe ver kan je daarin gaan? En op welke wijze kan je goed invulling geven aan een klachtenprocedure?
Door de stijging van meldingen van grensoverschrijdend gedrag en de noodzaak tot het bieden van een prettige en veilige werkomgeving, worden werkgevers gedwongen hun bedrijfscultuur onder de loep te nemen.
Vragen die spelen zijn onder meer:
-Werken onze werknemers graag bij ons?
-Is er sprake van grensoverschrijdend gedrag: niet alleen met een seksuele connotatie, maar ook wat betreft pesten, intimidatie en aansturing?
-Hoe kan ik een aantrekkelijke werkgever zijn in deze moeilijke arbeidsmarkt?
-Hoe kan ik grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer voorkomen?
-Zijn onze interne richtlijnen / protocollen op orde en hoe ver strekt mijn wettelijke zorgplicht als werkgever?
– Wat kan en moet ik als werkgever doen als mijn werknemer zich grensoverschrijdend gedraagt?
-Kan ik als werkgever voor schade van werknemers als gevolg van grensoverschrijdend gedrag aansprakelijk worden gesteld?
-Wat is het verschil tussen een melding en een klacht?
Actuele ontwikkelingen
In deze verdiepingscursus krijg je van mr. Irene Francken antwoord op bovenstaande vragen. Tevens behandelen zij de actualiteiten en het juridisch kader rond grensoverschrijdend gedrag. Zij doen dit op interactieve wijze en door het bespreken van recente rechtspraak. Irene en Renske gaan in deze cursus dieper in op de onderhavige materie en ondersteunen dit met praktijkgerichte voorbeelden.
Bestemd voor: (arbeidsrecht)advocaten, bedrijfsjuristen, rechtsbijstandsjuristen, juristen in de arbeidsrechtpraktijk, HR professionals, vertrouwenspersonen, leden van klachtencommissies en integriteitsmedewerkers
Reviews over cursussen van SDU
Deel uw ervaring met vakgenoten!