KiesUwCursus
Home Cursussen Verdiepingscursus Erfrecht**

Verdiepingscursus Erfrecht**

Actuele en praktische verdiepingscursus erfrecht voor de familierechtpraktijk

In deze actuele verdiepingscursus erfrecht worden de erfrechtelijke onderwerpen die u het meeste in uw (advocaten)praktijk tegenkomt op praktische wijze nader uitgediept.  

Complexe vraagstukken erfrecht in de familierechtpraktijk
Bij aanvang van deze cursus wordt verder ingezoomd op de legitieme. Inhoudelijke en procedurele verwikkelingen komen daarbij aan bod.
Ook de nietigheid van de uiterste wil vanwege de geestelijke gesteldheid van erflater komt aan de orde net als mogelijkheden tot vernietiging. Wat is hiervoor nodig en waar liggen de kansen en risico’s?
Zeker in de huidige tijd, waarin levenstestamenten een opgeld doen, komt de vraag aan de orde naar de verantwoording daarvoor. Wat is rekening en verantwoording, wanneer is dit aan de orde en wat kan de erfrechtadvocaat hiermee? En wat is mogelijk als er geen recht op rekening en verantwoording bestaat?
Diverse procedures in het kader van de executeren en vereffening komen ook aan bod. Wat kan de executeur of vereffenaar en welke middelen hebben de betrokkenen om daartegen te ageren? Ook hierop wordt dieper ingegaan. Tenslotte komt het sluitstuk van de afwikkeling aan de orde: de verdeling!

Bestemd voor: advocaten en andere juristen en mediators werkzaam in de familie- en erfrechtpraktijk.

Programma

Datum en tijd: 20 november 2022, van 09:30 – 16:45 uur
Inhoud :
– Legitieme
– (Ver)nietig(baar)heid uiterste wil en giften
– Rekening en verantwoording en alternatieven
– Procedures in het kader van executele en vereffening
– Verdeling

09:00 – 09:30 Ontvangst en inschrijving

09:30 – 11:00 Deel I
11:00 – 11:15 Pauze
11:15 – 12:45 Deel I (vervolg)
12:45 – 13:30 Lunch
13:30 – 15:00 Deel II
15:00 – 15:15 Pauze
15:15 – 16:45 Deel II (vervolg)

Sprekers

  • M.J.P. (Mathieu) Schipper

    Mr. Mathieu Schipper is erfrechtadvocaat en nalatenschapsmediator bij Schipper & Lof Advocaten. Mathieu heeft sinds 2007 zijn eigen kantoor en heeft zich vooral toegelegd op het erfrecht. Daarin geeft hij ook regelmatig les aan onder meer advocaten en rechtsbijstandsjuristen. Nagenoeg vanaf het begin is hij betrokken bij de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN), van welke vereniging hij ook lid is. Mathieu is gecertificeerd nalatenschapsmediator bij de Stichting nalatenschapsmediation. Hij heeft ook meegeschreven aan enkele boeken op het gebied van het erfrecht.

  • T. (Tessa) Proper

    Mr. Tessa Proper is sinds 2005 als advocaat werkzaam bij Schipper en Lof Advocaten. In haar eerste jaren heeft Tessa veel proceservaring opgedaan door te werken in de algemene procespraktijk (litigation) van een middelgroot advocatenkantoor te Amsterdam. Gaandeweg is zij zich steeds meer gaan toeleggen op het erfrecht en mag zij zichzelf inmiddels al enkele jaren “specialist erfrecht” noemen. Tessa is lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Zij werkt nauw samen met kantoorgenoot, advocaat mr. Mathieu Schipper. Naast het inhoudelijk behandelen van dossiers trachten zij samen ook de kennis van en over het erfrecht naar een hoger niveau te tillen, onder meer door het voorbereiden en geven van cursussen.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling