KiesUwCursus
€ 125,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Webinar Onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal in het bestuursrecht

Webinar Onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal in het bestuursrecht

Het bewijsrecht speelt in juridische procedures een belangrijke rol. Het kan de uitkomst van een proces bepalen. Het bestuursrechtelijke bewijsrecht is in de rechtspraak tot ontwikkeling gekomen en vormt inmiddels een fijnmazig stelsel. Op een thema heeft de afgelopen jaren zich veel ontwikkeling voorgedaan: de omgang met onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal. Deze webinar geeft inzicht in de uiteenlopende ‘opsporingsmethoden’ van bestuursorganen, de juridische grenzen daaraan en de omgang van de bestuursrechter met onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal.
De docent is verbonden aan de Universiteit Leiden en geldt als expert op het terrein van het bestuursprocesrecht, in het bijzonder het bewijsrecht. Zij promoveerde op onderzoek naar de bewijslastverdeling in het bestuursrecht, schreef verschillende bewijsrechtelijke preadviezen en is een veelgevraagde auteur en docent voor bewijsrechtelijke thema.

Toegang tot de webinar
De Webinar Onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal in het bestuursrecht vindt online plaats via het gebruiksvriendelijke beveiligde web-based programma Kaltura Live Room van de Universiteit Leiden. Om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room, hoeft u geen software te downloaden. U opent Kaltura Live Room via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of Firefox). 

U ontvangt enkele dagen voor het webinar plaatsvindt een instructiedocument met informatie over toegang tot de digitale ontmoetingsplaats. Dit document is tevens terug te vinden in de Mijn JPAO omgeving.

Als u in de Live Room bent, worden uw camera en uw microfoon niet geactiveerd. De docent en medecursisten kunnen u dus niet zien en horen. Deelname aan een online bijeenkomst bij JPAO is dus compleet veilig! Vragen stellen aan de docent is mogelijk per chat of indien u dat wenst met camera en microfoon: de keuze is aan u. 

U bent zelf verantwoordelijk voor een werkende internet-, audio- en mogelijke videoverbinding. Controleer dus op tijd of dit naar behoren werkt. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen.

De Webinar Onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal in het bestuursrecht wordt opgenomen en na-afloop ontvangt u de opname toegestuurd. U kunt het webinar binnen 4 weken terugkijken op een moment dat het u uitkomt. Schrijf u dus nu in voor het webinar en kijk het webinar later terug.

Certificaat PO-punten
Advocaten die een certificaat met PO-punt wensen te ontvangen, dienen na afloop van de Webinar Onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal in het bestuursrecht toetsvragen te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of u recht heeft op uw punt/punten. Bij goed gevolg ontvangt u per mail het certificaat. Indien u de toets niet heeft gehaald, ontvangt u bericht en kunt u de toetsvragen opnieuw beantwoorden.

Doelgroep

Juristen werkzaam in de bestuurs(proces)praktijk.

Niveau

**Verdiepingsniveau: minimaal 1 jaar praktijkervaring; kandidaat beschikt over een basiskennis bestuursrecht.

Programma

Donderdag 5 november 2020, van 13:00 tot 15:00.

Sprekers

  • Prof. mr. Y.E. Schuurmans

    Hoogleraar Staats- en bestuursrecht, in het bijzonder bestuursprocesrecht aan de Universiteit Leiden.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Juridisch PAO Leiden

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling