KiesUwCursus
Home Cursussen Verdieping IPR familierecht**

Verdieping IPR familierecht**

Algemene uitgangspunten en begrippen van het IPR

Steeds vaker worden Nederlandse advocaten geconfronteerd met internationale, strafrechtelijke, financiële of familierechtelijke gevallen. Een Nederlandse man is in Las Vegas getrouwd maar dit huwelijk hebben partijen niet geregistreerd in Nederland. Moet hij in Nederland gaan scheiden als hij met iemand anders wil trouwen? Als een Turks stel in Nederland gaat trouwen, welk recht beheerst hun huwelijksvermogensrecht? Kunnen zij een rechtskeuze uitbrengen? Kan dit ook nadat de echtscheiding al is ingeschreven? Wanneer mag de Nederlandse rechter oordelen over een gezagskwestie? Als een buitenlandse vader in Nederland een kind erkend heeft, onder welke omstandigheden verkrijgt hij automatisch het ouderlijk gezag?

Advocaten worden vaak met deze niet dagelijkse vragen geconfronteerd. Dit brengt met zich dat advocaten vaak veel tijd kwijt zijn aan het opnieuw inlezen in de algemene uitgangspunten en begrippen van het ipr. Voor deze professionals is deze cursus ideaal!

Bestemd voor:  advocaten en (kandidaat-)notarissen

Programma

Datum en tijd: maandag 28 november 2022
12:30 – 13:00 Ontvangst met koffie en thee
13:00 – 15:00 Complexe internationale financiële familierechtkwesties
15:00 – 15:15 Pauze
15:15 – 16:15 Complexe internationale jeugdbeschermingskwesties

Sprekers

  • I. (Ian) Sumner

    Ian Sumner is hoogleraar familierecht en internationaal privaatrecht aan de Tilburg University en rechter plaatsvervanger bij de Rechtbank Overijssel. Ian Sumner studeerde rechten aan Christ’s College, Cambridge University, waar hij cum laude afstudeerde. In 2001 emigreerde hij naar Nederland. Van 2001 tot 2005 verrichtte hij promotieonderzoek in het internationale familierecht. Dit onderzoek resulteerde in zijn proefschrift, dat hij in 2005 aan de Universiteit Utrecht verdedigde. Hij ontving hiervoor in 2005 de Ius Commune Prijs en won in 2008 de Prix d’AISDC van het Zwitserse Instituut voor Rechtsvergelijking. In 2008 won bij een prestigieuze VENI-beurs om onderzoek te doen naar grensoverschrijdende alimentatie betalingen.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling