KiesUwCursus
Home Cursussen Verdieping Begrijpelijk Schrijven voor juristen

Verdieping Begrijpelijk Schrijven voor juristen

Hoe u stukken schrijft die wél gelezen en begrepen worden

Bestemd voor: advocaten, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen, belastingadviseurs, (kandidaat-)notarissen en (rechtsbijstand) verzekeraars

Woorden doen ertoe, juist voor juristen
Taal is, naast het recht, hét instrument dat u als jurist het meest gebruikt. Met woorden, met zinnen, met de opbouw van een tekst, kunt u de lezer sturen in de richting die u wenst. Soms lukt dat goed, soms ook niet. Waar ligt dat aan, en hoe kan het beter?

In deze verdiepende schrijftraining werkt u stap voor stap toe naar teksten die voor iedereen, dus ook niet-juristen, begrijpelijk zijn. Uw cliënt begrijpt uw tekst voortaan, waardoor u uw doel bereikt. Ook bespaart u tijd en energie. Bovendien heeft uw cliënt meer vertrouwen in u en in het proces.

Veel individuele aandacht
In een plezierige sfeer ontvangt u persoonlijke feedback op uw zelfgeschreven tekst. Iedere deelnemer stuurt vooraf een zelf geschreven geanonimiseerde brief, e-mail of notitie in van 2 A4. We kijken daarbij niet alleen naar de opbouw en de formulering, maar ook naar de tone of voice. U gaat naar huis met nieuwe inzichten en bruikbare tips die u direct kunt toepassen in uw volgende tekst.

Solide basis
Als voorbereiding adviseren wij de e-learning Begrijpelijk schrijven voor juristen. In deze in totaal 1-uur durende training legt u een solide basis en krijgt u veel tips. U leert hoe u een tekst goed opbouwt, helder formuleert en wat veelvoorkomende fouten zijn die u moet voorkomen. Op deze kennis bouwt u voort in deze fysieke vervolgtraining, waarbij u gerichte een-op-een feedback krijgt en uw kennis verdiept door interactie met de docent en andere deelnemers.

Programma

Verdieping Begrijpelijk Schrijven voor juristen

12:45 – 13:30 Ontvangst met lunch
13:30 – 15:00 Programma
  • Tekstcirkels: wie zijn onze lezers en wat willen ze van ons?
  • Theorie B1 in vogelvlucht
  • De opbouw van een tekst: schrijfopdracht
15:00 – 15:15 Pauze
15:15 – 17:15 Programma (vervolg)
  • Ambtelijke draken verslaan. Complexe zinnen: wat zijn dat, hoe herken je ze en hoe maak je ze begrijpelijk? Schrijfopdracht.
  • Feedback van de trainer op de ingeleverde teksten & individuele herschrijfopdracht.

Sprekers

  • C. (Chiara) Soldati

    drs. Chiara Soldati studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en is bevoegd eerstegraads docent. Sinds 2007 geeft zij trainingen taal, spelling & schrijfvaardigheid (begrijpelijk en lezersgericht schrijven) aan hoogopgeleide professionals, zoals advocaten, notarissen, rechtsbijstandverleners, fiscalisten en arts-onderzoekers.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling