KiesUwCursus
Home Cursussen Verdedigingsstrategieën in strafzaken

Verdedigingsstrategieën in strafzaken

Vanuit zijn jarenlange ervaring als strafrechter zal mr. Janssen ingaan hoe op zo optimaal mogelijke wijze de verdediging kan worden gevoerd. Niet alleen wordt stilgestaan bij factoren die bij het bepalen van een zinvolle strategie een rol spelen, zoals (de rol van) eventuele medeverdachte(n), proceshouding (in eerste aanleg en/of daarna), het (op welke moment en op welke wijze) indienen van onderzoekswensen. Ook zal aandacht worden besteed aan het eventueel (durven) aanpassen van de in eerste instantie gekozen strategie.

In het tweede deel van de cursus komt effectief pleiten aan bod: hoe verwoord je zo duidelijk mogelijk het standpunt van de cliënt in de verschillende fases van het strafproces (bij de RC, in raadkamer en op zitting). Mr. Janssen is een voorstander van interactief onderwijs en zal de cursisten proberen uit te nodigen tijdens de cursus eigen ervaringen in te brengen om ook daar aandacht aan te geven. Tevens bestaat de mogelijkheid om op voorhand casusposities/ervaringen etc. in te brengen zodat die besproken kunnen worden.

Programma

Datum en tijd: 12 november 2020, van 13:00 tot 17:30.

Sprekers

  • Dhr. mr. G.P.C. Janssen

    Dhr. mr. G.P.C. Janssen is al vele jaren senior rechter en voorzitter van de meervoudige strafkamer in de rechtbank Amsterdam. Hij heeft ervaring op het gebied van grote strafzaken zoals de moord op agent Cevat en de zaak tegen Geert Wilders. Naast zijn rechterschap doceert hij voor instellingen zoals de SSR en geeft hij verschillende trainingen aan rechters en advocaten. 1 van zijn specialismen is voorlopige hechtenis.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling