KiesUwCursus
Home Cursussen Van Onderhandelen naar Mediation

Van Onderhandelen naar Mediation

Effectiever communiceren, beter onderhandelen, lastige vergaderingen in goede banen leiden, conflicten voorkomen en oplossen. Van deze intensieve 6-daagse opleiding heeft u de rest van uw leven plezier. U vergroot uw inzicht en brengt uw onderhandelings- en mediationvaardigheden naar een hoger, professioneel niveau.

U wilt geen mediator worden maar wel mediationvaardigheden in uw dagelijke praktijk.

Er is geen enkele reden om de inzet van het instrumentarium van de mediator te beperken tot formele mediations. Het is eerder andersom: door mediationvaardigheden tijdig in te zetten, kunnen conflicten voorkomen worden en dat is toch weer beter dan conflicten op te moeten lossen. In het maatschappelijk leven draait het er vaak om belangen van verschillende belanghebbenden goed op elkaar af te stemmen en dat is precies wat je met het instrumentarium van de mediation doet. In onze zesdaagse training Van Onderhandelen naar Mediation reiken we u alles aan wat u nodig heeft om die rol te vervullen zonder dat u de jas van de mediator aantrekt.

De opleiding is een onderdeel van de MfN-basisopleiding Mediation, welke de mogelijkheid biedt toe te treden tot het MfN-register.

 • Grootste mediationkantoor van Nederland
 • Trainers met praktijkervaring
 • Persoonlijke lessen in kleine groepen
 • Sinds 1995 meer dan 2.000 professionals opgeleid

Past deze opleiding bij mij?

Deze opleiding is bestemd voor professionals  die onderhandel- en mediationvaardigheden willen opdoen. Onze deelnemers komen uit het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening, de overheid , de zorg en het politiek en openbaar bestuur.  Ze werken als directielid, manager, HR-adviseur, vertrouwenspersoon, klachtenfunctionaris, burgemeester, wethouder, advocaat, fiscalist, notaris, rechter, organisatieadviseur, bedrijfsjurist, en proces- en projectmanager.

Wilt u toch MfN-registermediator worden?

Mocht u tijdens module 1 besluiten alsnog de gehele MfN-basisopleiding mediation (module 1 + 2) te willen doen dan is dat mogelijk.

U volgt dan na module 1 nog een Juridische dag en loopt 2 dagen mee met een ervaren mediator van Result Mediation.

Locatie

U verblijft tijdens de 6 trainingsdagen in november 2019 op kasteel de Vanenburg in Putten. Een historisch landgoed in het midden van het land, gelegen op de bosrijke Veluwe, met alle gewenste voorzieningen.

Kosten

 € 3.555 excl. btw  Opleiding van Onderhandelen naar mediation

€ 945 excl. btw Locatiekosten. De dagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners op het landgoed van kasteel de Vanenburg in Putten

Indien u de volledige MfN-basisopleiding mediationwilt volgen, kan dit ook. U betaalt dan € 3950,- excl. btw en €1000,- locatiekosten.

Programma

Blok I  (3 dagen, residentieel)

Mediation betekent dat partijen hun onderhandeling voortzetten onder leiding van een mediator. Veel van wat belangrijk is voor onderhandelen, is dat ook voor mediation. Een mediation is immers niets anders dan een begeleide onderhandeling. Daarom richten we de aandacht in het eerste blok op die aspecten van onderhandelen die voor mediation relevant zijn. Aan de orde komen de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit.
De benodigde theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgen de deelnemers volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en ermee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken.

Blok II (3 dagen, residentieel)
Tijdens de tweede drie dagen richten we de aandacht volledig op het mediationproces. In zes cases komen alle fasen van het proces aan de orde. Al doende komen structuur, vereiste basishouding en sociale vaardigheden uitgebreid aan de orde. Iedere deelnemer oefent veelvuldig in de rol van mediator. Daarnaast is er aandacht voor zaken als ethiek en de institutionele kant van mediation.

Optioneel (Volledige MfN Basisopleiding Mediation)

Juridische dag (1 dag): De zesdaagse training wordt gevolgd door de juridische dag die specifiek ingaat op de juridische aspecten van mediation.

Praktijkdagen (2 dagen): U zult twee hele dagen meelopen met een mediator van Result Mediation, tijdstip nader te bepalen.

Opleidingsdata maart/april 2020

Dag 1, 25 maart 2020 09:15 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 2, 26 maart 2020 08:30 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 3, 27 maart 2020 08:30 – 16:00 uur
Dag 4, 30 maart 2020 09:00 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 5, 31 maart 2020 09:00 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 6, 01 april 2020 08:30 – 16:00 uur

Opleidingsdata juni 2020

Dag 1, 03 juni 2020 09:15 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 2, 04 juni 2020 08:30 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 3, 05 juni 2020 08:30 – 16:00 uur
Dag 4, 08 juni 2020 09:00 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 5, 09 juni 2020 09:00 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 6, 10 juni 2020 08:30 – 16:00 uur

Oktober/november 2020

Dag 1, 28 oktober 2020 09:15 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 2, 29 oktober 2020 08:30 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 3, 30 oktober 2020 08:30 – 16:00 uur
Dag 4, 02 november 2020 09:00 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 5, 03 november 2020 09:00 – 21:00 uur (met diner en overnachting)
Dag 6, 04 november 2020 08:30 – 16:00 uur

Sprekers

 • Felix Merks

  Felix Merks is oprichter en directeur van Result Mediation, met ruim 1200 mediations per jaar de grootste aanbieder van mediation in Nederland. Felix is een ervaren mediator, trainer en adviseur bij complexe onderhandelingen. Hij is gespecialiseerd in zakelijke (aandeelhouders-) conflicten en conflicten tussen bedrijven en overheden. Als bestuurslid van stichting Nalatenschapsmediation richt hij zich daarnaast op het oplossen van conflicten in familiebedrijven. Hij is Master of Dispute Resolution (UvA) en is opgeleid tot trainer in onderhandelstrategie en vaardigheden aan Harvard Law School. Voor de start van Result ADR in 2004 vervulde Felix diverse commerciële managementfuncties bij internationale bedrijven.

 • Dominique Nelissen

  Dominique Nelissen studeerde arbeids- en organisatiepsychologie in Amsterdam en bestuurlijke informatiekunde in Tilburg. Tot 1999 werkte hij op het gebied van human resources binnen het bankbedrijf en binnen advocatuur, accountancy en management consultancy. Hij deed dat vanuit verschillende rollen: als organisatieadviseur en als HR-eindverantwoordelijke. In 1999 startte hij als zelfstandig adviseur, MfN Registermediator en trainer. Als trainer is hij gespecialiseerd in samenwerken, onderhandelen en mediation. Als mediator is hij voornamelijk actief op de volgende gebieden: werkgever-werknemer, samenwerkingsproblemen waaronder maatschappen, en letselschadezaken. Als adviseur werkt hij op de gebieden HR en samenwerken en conflictmanagement en rekent grote professionals-organisaties tot zijn cliënten: advocaten, notarissen, fiscalisten, organisatieadviseurs en procesmanagers. Op het gebied van mediation publiceerde hij enkele keren.

 • Elsbeth Snieders

  Elsbeth Snieders is mediator in arbeids- en zakelijke geschillen. Hoewel zij haar carrière begon in de financiële hoek als financial- en business analyst bij General Electric Company en senior-beleidsmedewerker en manager bij De Nederlandsche Bank, besloot zij zich sinds 2010 steeds meer toe te leggen op mediation. Naast mediator is Elsbeth momenteel werkzaam als trainer (o.a. de MfN-basisopleiding), voorzitter Klachtencommissie en gecertificeerd vertrouwenspersoon. Tevens begeleidt zij teams met samenwerkingsproblemen, waarbij zij de aandacht verlegt naar het voorkomen en beheersen van conflicten. Dit doet Elsbeth door teams in een vroegtijdig stadium te begeleiden naar een conflict-competente samenwerking. KLANTVERHALEN

 • Diederik Diercks

  Diederik Diercks is mediator in arbeidsgeschillen en zakelijke conflicten. Na het afronden van zijn rechtenstudie en een aantal jaar ervaring als consulair medewerker en roeicoach in Italië, legde hij zich in 2010 toe op mediation. Hij deed ervaring op in buurtbemiddelingen bij BeterBuren en in arbeidsmediations, zakelijke geschillen én nalatenschapsmediation bij Result Mediation. Diederik is verantwoordelijk voor de mediators van Result en fungeert voor hen als achterwacht en klankbord zodat iedereen optimaal kan presteren. Ook leidt hij trainingen in o.a. conflicthantering en onderhandelen en de specialisatieopleiding arbeidsmediation. Diederik deelt zijn brede kennis graag en publiceert daartoe, naast de blogs voor Result Mediation, artikelen in het Tijdschrift Conflicthantering. Tevens zit hij in de redactie van het blad Nederlandse Mediation. KLANTVERHALEN

Editie(s)

Reviews over cursussen van Result Mediation

Wat vonden uw vakgenoten?

Valentijn Vietor

Al met al een zeer goede ervaring. Een kwalitatief hoogwaardige opleiding met ervaren docenten. Van deze docenten krijg je ook veel persoonlijke aandacht en 1 op 1 feedback. Daarnaast is het erg prettig verblijven in Putten. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding ten zeerste aan!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling