KiesUwCursus
Home Cursussen Valkuilen koop/verkoop onroerende zaken

Valkuilen koop/verkoop onroerende zaken

Cursusvorm

mr. Michel Visser gaat in deze cursus in op de actualiteiten rondom koop en verkoop van onroerende zaken. U bent na afloop op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van koop en verkoop van onroerende zaken. 

De actualiteiten rondom koop en verkoop van onroerende zaken staat centraal in deze cursus. Hierbij wordt het wel of niet bereikt hebben van overeenstemming maar ook de diverse valkuilen waarop u bedacht dient te zijn bij het beoordelen van koopovereenkomsten met betrekking tot woningen en ander onroerend goed. Het verborgen gebrek en de non-conformiteit bij woningen en bedrijfsonroerend goed, het schriftelijkvereiste en diverse van de standaard koopaktes afwijkende bedingen, zoals de niet-zelfbewoningsclausule, de ouderdomsclausule en het antispeculatiebeding zullen aan de hand van voorbeelden en casusposities worden besproken. 

Daarnaast zal ook worden ingegaan op de recente rechtspraak ten aanzien van de inspanningsverplichting met betrekking tot het verkrijgen van een financiering en de daaraan gekoppelde ontbindende voorwaarde. Tot slot zal er ook aandacht zijn voor de samenloop van koop, huur- en erfpachtsituaties en de rol van de vereniging van eigenaren bij vastgoedtransacties. Alle voorbeelden en casusposities in deze cursus zijn ontleend aan de meest recente jurisprudentie. 

Doelstelling

Na deze cursus heeft u een nog beter beeld van het wel of niet bereikt hebben van overeenstemming en de valkuilen waarop u bedacht dient te zijn bij de beoordeling van koopovereenkomsten met betrekking tot woningen en ander onroerend goed.

Niveau & Doelgroep

De cursus valkuilen/verkoop onroerende zaken is bedoeld voor deelnemers die over een gedegen kennis beschikken van het vastgoedrecht. Het niveau is verdiepend. Deze cursus is bedoeld voor advocaten en andere academisch geschoolde juristen. 

Programma

Datum en tijd:

17 december 12:30-17:30 uur.

Sprekers

  • Mr. Michel Visser

    mr. Michel Visser is meer dan 13 jaar advocaat en is daarnaast docent bij de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, CPO Universiteit Nijmegen en enkele vastgoedorganisaties. Ook publiceert hij regelmatig over o.m. het huurrecht. mr. Michel Visser is eigenaar van Fisherman Advocaten met kantoren in zowel Amsterdam als Rotterdam.

Editie(s)

Reviews over cursussen van De Toga Academie

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling