console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Tweedaagse Verdiepingscursus Huurrecht

Tweedaagse Verdiepingscursus Huurrecht

Info

Actuele ontwikkelingen in het huurrecht

Bestemd voor: advocaten, (kandidaat-)notarissen en juristen

Tijdens de Tweedaagse Verdiepingscursus Huurrecht nemen maar liefst vier experts u in twee dagen uitgebreid mee in alle onderwerpen in het huurrecht. Naast juridische aspecten op het gebied van woonruimt en bedrijfsruimte, verstevigt u uw kennis over het huurprijzenrecht woonruimte en bedrijfsruimte in deze cursus. Verder worden de onderwerpen derden in het huurrecht en de gebreken en renovatieregeling zowel bij woonruimte als bedrijfsruimte samen met u uitgediept. Uiteraard komt de actuele rechtspraak regelmatig ter sprake.

Onderwerpen:

 • De belangrijkste (juridische) aspecten van het algemene huurrecht
 • Onderhuur, woningruil en indeplaatsstelling
 • Huurbeëindiging en huurprijzen woonruimte en bedrijfsruimte
 • De gebreken- en renovatieregeling bij woonruimte en bedrijfsruimte
 • Actuele rechtspraak en ontwikkelingen

Als deelnemer ontvangt u op deze cursusdag twee boeken.
Het boek Huurrecht Bedrijfsruimte van mr. dr. G.M. Kerpestein is uitgegroeid tot een standaardwerk op het gebied van huurrecht. Het boek Huurrecht Woonruimte, onder redactie van mr. P. van der Sanden en mr. J. Sengers, is een kennisbron geschreven voor juristen en niet-juristen die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen.

Programma"

Programma

Dag 1: donderdag 7 oktober 2021, van 09:30 – 16:45 uur
Dag 2: donderdag 14 oktober 2021, van 09:30 – 16:45 uur

Persoon

Sprekers

 • S. (Suzanne) Faber

  Suzanne Faber heeft een weelde aan kennis en ervaring in het vastgoedrecht en vooral het huurrecht vormt haar focus en specialiteit. Door haar langdurige ervaring bij een grote woningcorporatie kent ze deze sector van binnen en van buiten. Iets wat duidelijk te merken is in haar werk als advocaat. Suzanne studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte daarna vier jaar als advocaat in een algemene rechtspraktijk. Hierna werkte ze bij een grote Amsterdamse woningcorporatie, eerst als bedrijfsjurist en later als hoofd juridische zaken. In die periode voltooide ze de Grotius-opleiding Onroerend Goed (2011) en de specialisatieopleiding Huurrecht (2018). Vanaf augustus 2020 werkt Suzanne als advocaat bij Hielkema & co.

 • M. (Maaike) Boomsma

  Maaike Boomsma is actief op het vlak van vastgoedrecht, waarbij ze zich vooral richt op het huurrecht. Wat haar daarin vooral aanspreekt, is de tastbaarheid van de onderwerpen en de concrete belangen die ermee gepaard gaan. Maaike is een gemotiveerde en gedreven advocaat die adviseert, onderhandelt en procedeert over de aan- en verhuur van zowel woon- als bedrijfsruimten. Ook geeft Maaike les over huurrechtelijke onderwerpen en publiceert ze artikelen in diverse (vak)tijdschriften.

 • R. (Rob) Nederveen

  Rob Nederveen is sinds 2015 advocaat en houdt zich al vanaf het begin bezig met het vastgoedrecht en huurrecht. In geschillen staat hij zowel huurders als verhuurders van woon- en bedrijfsruimtes bij. Rob heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gedurende zeven jaar heeft hij zich als advocaat bij een groot advocatenkantoor gespecialiseerd in het vastgoedrecht en huurrecht. Daarnaast heeft hij in deze periode zitting gehad in diverse besturen, zoals dat van de Jonge Balie Noord-Holland. In januari 2021 heeft Rob zich aangesloten bij Hielkema & co.

 • H. (Huib) Hielkema

  Huib Hielkema verpandde in de jaren tachtig zijn hart aan het huurrecht. In 1991 begon hij als partner bij Unger Hielkema advocaten. Vanaf 1 januari 2015 is Huib partner bij Hielkema & co. Vakgenoten riepen Huib eerder uit tot één van de beste huurrechtadvocaten van het land. Huib is lid van de Adviescommissie Huurrecht van de Orde van Advocaten. Hij publiceert artikelen in vakbladen en geeft seminars en colleges. Verder zet hij zich in voor verbetering van de wetgeving op het gebied van huurrecht.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling