console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Tweedaagse Privacywetgeving en de AVG*

Tweedaagse Privacywetgeving en de AVG*

Info

Verwerking en gebruik persoonsgegevens – Rechten en plichten – De AVG – Toezicht en Boetes

Bestemd voor: advocaten en (bedrijfs)juristen

In deze tweedaagse cursus leert u alles over privacywetgeving en persoonsgegevens.

De eerste dag behandelt u de basis van privacy en persoonsgegevens. Wanneer is de AVG van toepassing? Wat is een persoonsgegeven? En waar moet u rekening mee houden op privacygebied? De twee privacy experts gaan met u in op de hoofdlijnen van de AVG, zodat u het kader voor een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens kunt realiseren.

De tweede dag duikt u samen met de privacy experts in op binding corporate rules, de verwerkersovereenkomst, registers en de Functionaris Gegevensbescherming (FG). Na de theorie doorgenomen te hebben, gaat u aan de slag met een praktijkcasus. Privacywetgeving kent open normen en grijze gebieden. U dient deze te kunnen identificeren en op een deskundige en begrijpelijke wijze naar de praktijk te kunnen vertalen. Hierbij is diepgravende kennis over de relevante technologie van groot belang.

Deze tweedaagse cursus wordt gedoceerd door twee privacy experts. Zij spreken vanuit cases waarin zij dagelijks adviseren. Ook behandelen zij de meest recente en relevante jurisprudentie. De cursus is interactief en u leert diverse praktische handvatten. Door het interactieve karakter van de training is er ruimte voor al uw vragen en twijfels.

Reacties van oud-deelnemers

“Vakinhoudelijk goed, fijne interactie en goede sprekers!”
– jurist, deelgenomen in 2021 

“Hele goede cursus!”
– jurist, deelgenomen in 2021

“Leuke praktijkvoorbeelden!”
– advocaat, deelgenomen in 2021 

Programma"

Programma

Data en tijd: 17 en 24 september 2021, van 09:30 tot 17:00 uur.

Persoon

Sprekers

  • J. (Jay) Remmelzwaal

    Jorden Bailey werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Hij is gespecialiseerd in complexe juridische vraagstukken en het geven van praktische adviezen op het gebied van privacy. Jorden adviseert kleine organisaties, multinationals en alles wat daar tussenin zit. Ook is Jorden bij uitstek thuis in het adviseren over de inzet van biometrische technologieën, zoals gezichtsherkenning en is hij voor diverse organisaties aangesteld als Functionaris Gegevensbescherming. Naast het geven van praktische adviezen kan Jorden organisaties bijstaan bij het creëren van awareness op het vlak van privacy en helpt hij organisaties bij het maken van de vertaalslag van ingewikkelde juridische regels naar begrijpelijke taal en acties.

  • B. (Beryl) Hetharia

    Jay Remmelzwaal werkt als juridisch adviseur binnen ons privacyteam. Hij is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) en houdt zich onder meer bezig met de juridische aspecten rondom privacy en arbeidsrecht. Jay ondersteunt dagelijks diverse organisaties: van mkb’ers tot grote internationale organisaties. Zijn werkzaamheden bestaan uit het opstellen van privacyverklaringen, het onderhandelen over verwerkersovereenkomsten en het opstellen van privacybeleid. Ook het adviseren over arbeidsrechtelijke vraagstukken, het begeleiden van ontslagtrajecten en het opstellen van (arbeids)overeenkomsten behoren tot het takenpakket van Jay. Een combinatie van deze twee rechtsgebieden vormt privacy op de werkvloer, een onderwerp waar Jay in is gespecialiseerd. Voor ICTRecht is Jay werkzaam geweest bij een werkgeversvereniging. Ook daar hield hij zich bezig met privacy en arbeidsrecht.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling