KiesUwCursus
€ 595,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Tuchtrecht voor het notariaat

Tuchtrecht voor het notariaat

Een gewaarschuwd notaris telt voor twee

Een notaris handelt integer en zorgvuldig, levert kwaliteit en gaat verantwoord om met de financiële middelen die hem zijn toevertrouwd; het zijn de basisbeginselen voor elke (kandidaat-)notaris. Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) en de KNB houden hierop toezicht. Voldoet u aan alle wettelijke verplichtingen? Loop geen risico op een tuchtrechtelijke maatregel.

Twee ervaren docenten gaan in deze cursus in op de wettelijke verplichtingen van de notaris en het toezicht op het ambt van notaris. Zij geven praktische tips over de wijze waarop u aan uw wettelijke verplichtingen kunt voldoen. Ook het tuchtrecht komt uitgebreid aan bod met aandacht voor onder meer de Belehrungspflicht, de Wwft en de verschillende tuchtrechtelijke maatregelen.

Thema’s die onder meer aan bod komen

 • Toepasselijke wetgeving: de Wna, de Wwft (met aandacht voor ABC-transacties en aandelentransacties), het BW en verschillende belastingwetten.
 • Notariële verplichtingen, zoals het voeren van een administratie, het aanhouden van een kwaliteitsrekening, de medewerkingsplicht, het melden van een incident en geheimhouding.
 • Notariële aansprakelijkheid voor zakelijk en privé handelen vanuit het civiele recht, het strafrecht, het bestuursrecht en de tuchtrechtelijke gevolgen daarvan.
 • Formeel en materieel tuchtrecht: de procedure, ontvankelijkheid, bestuursrechtelijke maatregelen en de onderzoeksplicht,
 • Toezicht door het BFT en de rol van de KNB bij het toezicht.

Doelgroep

(Kandidaat-)notarissen en toegevoegd notarissen met meer dan 6 jaar werkervaring, advocaten, medewerkers van banken, compliance officers (van notariskantoren of andere advieskantoren)

cpo-altijd-scherp-banner

Programma

Datum en tijd: 18 juni 2020, van 13:30 tot 19:15. 

Sprekers

 • Mw. mr. dr. B. Snijder-Kuipers

  kandidaat-notaris De Brauw Blackstone Westbroek, Amsterdam, docent sectie privaatrecht en notarieel recht, Rijksuniversiteit Groningen en fellow Radboud Universiteit

 • Mr. A.T.A. Tilleman LL.M.

  werkzaam bij afdeling Juridische Zaken/Handhaving van het Bureau Financieel Toezicht, Utrecht en (freelance) docent/auteur

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling