KiesUwCursus
Home Cursussen Training overtuigend presenteren en pleiten

Training overtuigend presenteren en pleiten

Werk aan je overtuigingskracht

Als professional in een juridische setting neem je in je werk verschillende rollen aan. Soms ben je een overlegpartner voor je cliënten, soms een collega, maar ook een partner in de onderneming, onderhandelaar, pleiter of werkgever. Iedere rol en iedere situatie stelt andere eisen aan de manier waarop je optreedt. Daarbij is je overtuigingskracht van essentieel belang. Met deze training leer je in één dag overtuigend pleiten en presenteren. En werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling.

In onze training Overtuigend pleiten en presenteren leer je hoe je de juiste argumenten succesvol overbrengt. We werken aan jouw vaardigheden om een boodschap in een gesprek net zo duidelijk over te brengen, als dat je dat op papier ook al kunt. Tijdens deze, door cursisten zéér hoog gewaardeerde, training versterk je jouw persoonlijke mondelinge communicatie. Doel daarvan is dat je nog effectiever kunt optreden in regelmatig terugkerende situaties en rollen. De deelnemers waardeerden de laatst gegeven training met een 9.5 en gaven zelfs een 10 voor de praktijkgerichtheid.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat persoonlijke overtuiging voor 90% wordt bepaald door non-verbale uitingen. Sta jij daar wel bij stil? Zo niet, dan zie je belangrijke lichaamstaal en intonatie over het hoofd. En laat je mogelijkheden en kansen hierin liggen. Wil jij je boodschap helder overbrengen? Werk dan nu aan de juiste houding en toon.

Wat is de doelgroep?

Deze training is ontwikkeld voor advocaten en andere juridische professionals

Wat is de cursusvorm?

Deze training bestaat uit een intensieve klassikale bijeenkomst van een dag waarin voldoende ruimte wordt geboden voor interactie.

Wie is/zijn de docent(en)?

Ursa Katharina Müllen
Naomi Ketelaar

Wat leer je tijdens de Training overtuigend pleiten en presenteren?

Na afloop van deze training:

 • heb je je persoonlijke mondelinge communicatie versterkt;
 • kun je nog effectiever en met meer impact optreden in je eigen praktijk.

Wat ontvang je na afronding van de Training overtuigend pleiten en presenteren?

Na afloop van de training ontvang je:

 • 6 NJ PO-punten. Deze cursus is door de NOvA en het MfN erkend als PE-cursus;
 • bewijs van deelname.

Programma

Inhoud

In de cursus concentreren we ons op de effecten van elk onderdeel voor een effectieve communicatie:

  • zichtbaarheid & uitstraling

 

  • de eigen presentie

 

  • de dynamiek van interactie tussen mensen

 

  • de gebaren

 

  • de emoties

 

  • de doelgerichtheid

 

Daarmee bouwen we een basis om al jouw face-to-facecommunicatie verder te verbeteren. Dit passen we concreet toe aan de hand van jouw eigen casuïstiek. Je geeft een presentatie en ontvangt adviezen en oefeningen, specifiek toegesneden op jouw eigen behoefte.

Ochtend:

Kennismaking en inventarisatie van specifieke wensen om de eigen presentatie te verbeteren.
Uitleg afgewisseld met oefeningen. Eerste ronde presentaties: directe hulp om inzicht te krijgen in jouw specifieke problemen, en tips om jouw communicatie direct te verbeteren.

Middag:

Drie blokken, die elk bestaan uit één communicatieoefening en presentaties. In deze tweede ronde presentaties pas je gelijk toe wat je in de oefeningen van het ochtendprogramma hebt geleerd. Je krijgt ondersteuning om deze vaardigheden te integreren in je eigen presentatiestijl, zodat je effectiever wordt en presenteren leuk gaat vinden. Tijdens de training leer je expliciet van elkaars optreden en van de tips die de medecursisten ontvangen.

Werkwijze

Deze training sluit volledig aan op de praktijk. Het is een intensieve kennismaking met de mogelijkheden om jouw professionele presentatie te verbeteren. Je gaat samen met vakgenoten concreet aan de slag met oefeningen, waarbij je niet op je stoel blijft zitten! De training staat onder leiding van een zeer ervaren gedragsdeskundige en een advocaat-trainer.

Materiaal

Kort voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons een voorbereidende opdracht.

Sprekers

 • Ursa Katharina Müllen

  Katharina Müllen zet zich in voor vitaliteit van mensen van alle leeftijden, in het bijzonder in de context van hun werk. Zij schrijft over bronnen van energie, zoals mindfulness, beweging, rust, dialoog, verbondenheid, vreugde en leiderschap. Zij combineert verschillende disciplines tot een holistische aanpak en gaat samenwerkingen aan met collega’s die het palet van perspectieven vergroten. Haar kennis en inzichten stelt zij ter beschikking in de vorm van trainingen, mentorschap, personal coach en organisatieadviseur. Daarmee richt zij zich op het ontwikkelen van vitaliserend leiderschap en op het voorkomen van burn-out, bore-out en drop-out. Als stichter en voorzitter van vzw ALIVE-dialogue, een vereniging voor mindful leiderschap en mindful communicatie, waarinzij leidinggevenden samenbrengt om te dialogeren volgens de inzichten van David Bohm. Zij is stichter van vzw MOMENT, de Belgische Nederlandstalige vereniging voor mindfulness-trainers en onderzoekers; zij is mede-initiatiefnemer en coördinator van het Leuven Mindfulness Research Centre aan de universiteit Leuven/ België, en bestuurslid van EAMBA, de internationale koepelvereniging van beroepsverenigingen voor mindfulness in 17 Europese landen.

 • Naomi Ketelaar

  Naomi Ketelaar is gespecialiseerd in merkenrecht, auteursrecht, privacyrecht en commercieel contractenrecht. Hiervoor was zij advocaat bij Visser Schaap en Kreijger. In haar tijd als advocaat procedeerde en adviseerde zij over bescherming van vormgeving, merken, reclamerecht en oneerlijke concurrentie. Naomi heeft ruime ervaring in de rechtszaal opgedaan en met het adviseren van allerlei soorten (internationale) clienten - multinationals, start-ups en privé-personen. Naast haar werk als advocaat doceert Naomi sinds 2009 bij OSR Juridische opleidingen. Zij geeft hier beroepsvaardigheidstrainingen over het onderwerp overtuigend presenteren en pleiten. Tijdens haar studie gaf zij pleittrainingen door het vak Moot Court te onderwijzen aan dag- en avondstudenten van de Universiteit.

Editie(s)

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling