KiesUwCursus
Home Cursussen Training Omgaan met weerstand in de juridische praktijk

Training Omgaan met weerstand in de juridische praktijk

Samenvatting
Deze, geheel herziene, training richt zich op juristen die voor hun succes afhankelijk zijn van overtuigende communicatie, of dat nu in onderhandelingen is of met cliënt of rechter.

Type
Deze training bestaat normaliter uitsluitend uit een face to face bijeenkomst. Vanwege de coronamaatregelen zien we ons echter genoodzaakt de training op dit moment om te zetten naar een online training.

Leerresultaten
– Kunnen omgaan met weerstand
– Verbeteren van overtuigingskracht
– Benutten van je volledig potentieel
– Effectief communiceren
– Herkennen van intellectuele dominantie, cynisme en ontmoediging
– Effectiever handelen door nieuwe inzichten

Overig
Deze training is door de NOvA erkend en levert je 6 NJ (PO) punten op.

Wat cursisten zeggen over deze training:
-“Nog meer soortgelijke trainingen!”
-“Goede verhouding theorie & praktijk”
-“Erg goed. Ontzettend veel geleerd. Meer dan ik had gehoopt; op sommige gebieden echt een eyeopener. Voor iedereen en ieders leerdoelen was meer dan voldoende aandacht. Fijn dat er twee trainers waren zodat je ook voldoende feedback kreeg. Grootte van de lesgroep was prettig!”
-“Leuke intensieve cursus waarbij je direct inzichten opdoet die je in je eigen praktijk kunt toepassen. De kundige en betrokken trainers maken de cursus nog meer de moeite waard.”
-“Heel boeiend en niet gelijkend op andere trainingen die ik eerder heb gehad, dus wat mij betreft een waardevolle toevoeging.”

Programma

Inhoud
Het programma wordt verzorgd door twee (senior) trainers die beiden zeer ervaren zijn in het trainen van juristen op het gebied van overtuigingskracht. Zij vullen elkaar uitstekend aan.

De volgende vragen worden beantwoord:
– Hoe herken ik weerstand zo snel mogelijk?
– Hoe kan ik het beste omgaan met weerstand?
– Hoe bedien ik de cliënt die mijn strategie afwijst?
– Hoe tref ik een schikking met de niet-willende wederpartij?
– Hoe kan ik de sfeer verbeteren, bijvoorbeeld voor constructieve onderhandeling?
– Hoe kan ik omgaan met mensen die niet wensen mee te werken?
– Hoe overtuig ik de rechter?
– Hoe kan ik anderen in beweging te brengen?
– Hoe overtuig ik mijn niet-juridische collega’s met mijn juridisch advies?

Werkwijze
Deze training sluit volledig aan op de praktijk. Je gaat met vakgenoten concreet aan de slag. Want leren doe je het beste met en van elkaar. Je wordt daarbij ondersteund door onze toptrainers. Boegbeelden van de juridische praktijk; die weten wat er speelt en met aanstekelijk enthousiasme doceren.

Afronding
Na afloop van deze training ontvang je een certificaat.

Vooraf ontvang je van ons studiemateriaal in de vorm van een (digitale) reader.

Sprekers

 • mevr. mr. N.M. Ketelaar

  Naomi Ketelaar is rechter in opleiding bij de rechtbank Rotterdam. Ze is gespecialiseerd in merkenrecht, auteursrecht, privacyrecht en commercieel contractenrecht. Zij procedeert en adviseert over bescherming van vormgeving, merken, reclamerecht en oneerlijke concurrentie. Naomi heeft ruime ervaring in de rechtszaal opgedaan en met het adviseren van allerlei soorten (internationale) clienten - multinationals, start-ups en privé-personen. Naast haar werk als advocaat doceert Naomi sinds 2009 bij OSR Juridische opleidingen. Zij geeft hier beroepsvaardigheidstrainingen over het onderwerp overtuigend presenteren en pleiten. Tijdens haar studie gaf zij pleittrainingen door het vak Moot Court te onderwijzen aan dag- en avondstudenten van de Universiteit.

 • mevr. drs. U.K. Müllen

  Katharina Müllen zet zich in voor vitaliteit van mensen van alle leeftijden, in het bijzonder in de context van hun werk. Zij schrijft over bronnen van energie, zoals mindfulness, beweging, rust, dialoog, verbondenheid, vreugde en leiderschap. Zij combineert verschillende disciplines tot een holistische aanpak en gaat samenwerkingen aan met collega’s die het palet van perspectieven vergroten. Haar kennis en inzichten stelt zij ter beschikking in de vorm van trainingen, mentorschap, personal coach en organisatieadviseur. Daarmee richt zij zich op het ontwikkelen van vitaliserend leiderschap en op het voorkomen van burn-out, bore-out en drop-out. Als stichter en voorzitter van vzw ALIVE-dialogue, een vereniging voor mindful leiderschap en mindful communicatie, waarinzij leidinggevenden samenbrengt om te dialogeren volgens de inzichten van David Bohm. Zij is stichter van vzw MOMENT, de Belgische Nederlandstalige vereniging voor mindfulness-trainers en onderzoekers; zij is mede-initiatiefnemer en coördinator van het Leuven Mindfulness Research Centre aan de universiteit Leuven/ België, en bestuurslid van EAMBA, de internationale koepelvereniging van beroepsverenigingen voor mindfulness in 17 Europese landen.

Editie(s)

 • wo 06 okt 2021
 • OSR Juridische Opleidingen
 • Nieuwegracht 60
 • 3512 LT
 • Utrecht
Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling