KiesUwCursus
Home Cursussen Training omgaan met weerstand in de juridische praktijk

Training omgaan met weerstand in de juridische praktijk

Overtuigende communicatie

Deze, geheel herziene, training richt zich op juristen die voor hun succes afhankelijk zijn van overtuigende communicatie, of dat nu in onderhandelingen is of met cliënt of rechter.
‘Eerst mens, dan jurist’ is een leidraad die in de training omgaan met weerstand al vele jaren een centrale inspiratie is voor het oplossen van juridische problemen die in hun aard ook menselijke problemen van strijdige belangen, conflicten, frustratie en onmacht zijn.

De menselijke respons op handhaving en druk om maatregelen uit te voeren, kan gepaard gaan met emoties omdat de betrokkenen de uitkomsten als ingrijpend ervaren. Aan welke kant van een procedure iemand ook actief is, alle betrokkenen kunnen druk ervaren en daartegen in verzet willen komen, ofwel weerstand bieden aan een ongewenste situatie. Hoewel dit een natuurlijke en zeer menselijke reactie is, is zij niet functioneel voor het oplossen van wederzijdse weerstand en eveneens dysfunctioneel wat het eigen welbevinden aangaat.

‘Wegslikken’ of doen alsof het niet deert zijn geen duurzame oplossingen omdat er mentaal en fysiek ongewenste gezondheidsconsequenties kunnen ontstaan. Wat wel, dat is de vraag die de docenten met de deelnemers aan deze training zullen onderzoeken en beantwoorden.

Wat is de doelgroep?

De training omgaan met weerstand in de juridische praktijk is ontwikkeld voor advocaten en juristen die werkzaam zijn bij de overheid, verzekeraars of in het bedrijfsleven.

Wat is de cursusvorm?

Deze training bestaat uit een face to face bijeenkomst.

Wie is/zijn de docent(en)?

Ursa Katharina Müllen
Naomi Ketelaar

Wat leer je tijdens de Training omgaan met weerstand in de juridische praktijk?

Leerresultaten:

 • Kun je beter omgaan met weerstand
 • Heb je je overtuigingskracht verbeterd
 • Weet je hoe je je volledig potentiee kunt benuttenl
 • Kun je effectief communiceren
 • Herkennen je intellectuele dominantie, cynisme en ontmoediging
 • Kun je effectiever handelen door nieuwe inzichten

Wat ontvang je na afronding van de Training omgaan met weerstand in de juridische praktijk?

Deze training is door de NOvA erkend en levert je 6 NJ (PO) punten op.

Programma

Inhoud

Het programma wordt verzorgd door twee (senior) trainers die beiden zeer ervaren zijn in het trainen van juristen op het gebied van overtuigingskracht. Zij vullen elkaar uitstekend aan.

De volgende vragen worden beantwoord:

  • Hoe herken ik weerstand zo snel mogelijk?

 

  • Hoe kan ik het beste omgaan met weerstand?

 

  • Hoe bedien ik de cliënt die mijn strategie afwijst?

 

  • Hoe tref ik een schikking met de niet-willende wederpartij?

 

  • Hoe kan ik de sfeer verbeteren, bijvoorbeeld voor constructieve onderhandeling?

 

  • Hoe kan ik omgaan met mensen die niet wensen mee te werken?

 

  • Hoe overtuig ik de rechter?

 

  • Hoe kan ik anderen in beweging te brengen?

 

  • Hoe overtuig ik mijn niet-juridische collega’s met mijn juridisch advies?

 

 

Werkwijze

Deze training sluit volledig aan op de praktijk. Je gaat met vakgenoten concreet aan de slag. Want leren doe je het beste met en van elkaar. Je wordt daarbij ondersteund door onze toptrainers. Boegbeelden van de juridische praktijk; die weten wat er speelt en met aanstekelijk enthousiasme doceren.

Materiaal

Vooraf ontvang je van ons studiemateriaal in de vorm van een (digitale) reader.

Sprekers

 • Ursa Katharina Müllen

  Katharina Müllen zet zich in voor vitaliteit van mensen van alle leeftijden, in het bijzonder in de context van hun werk. Zij schrijft over bronnen van energie, zoals mindfulness, beweging, rust, dialoog, verbondenheid, vreugde en leiderschap. Zij combineert verschillende disciplines tot een holistische aanpak en gaat samenwerkingen aan met collega’s die het palet van perspectieven vergroten. Haar kennis en inzichten stelt zij ter beschikking in de vorm van trainingen, mentorschap, personal coach en organisatieadviseur. Daarmee richt zij zich op het ontwikkelen van vitaliserend leiderschap en op het voorkomen van burn-out, bore-out en drop-out. Als stichter en voorzitter van vzw ALIVE-dialogue, een vereniging voor mindful leiderschap en mindful communicatie, waarinzij leidinggevenden samenbrengt om te dialogeren volgens de inzichten van David Bohm. Zij is stichter van vzw MOMENT, de Belgische Nederlandstalige vereniging voor mindfulness-trainers en onderzoekers; zij is mede-initiatiefnemer en coördinator van het Leuven Mindfulness Research Centre aan de universiteit Leuven/ België, en bestuurslid van EAMBA, de internationale koepelvereniging van beroepsverenigingen voor mindfulness in 17 Europese landen.

 • Naomi Ketelaar

  Naomi Ketelaar is gespecialiseerd in merkenrecht, auteursrecht, privacyrecht en commercieel contractenrecht. Hiervoor was zij advocaat bij Visser Schaap en Kreijger. In haar tijd als advocaat procedeerde en adviseerde zij over bescherming van vormgeving, merken, reclamerecht en oneerlijke concurrentie. Naomi heeft ruime ervaring in de rechtszaal opgedaan en met het adviseren van allerlei soorten (internationale) clienten - multinationals, start-ups en privé-personen. Naast haar werk als advocaat doceert Naomi sinds 2009 bij OSR Juridische opleidingen. Zij geeft hier beroepsvaardigheidstrainingen over het onderwerp overtuigend presenteren en pleiten. Tijdens haar studie gaf zij pleittrainingen door het vak Moot Court te onderwijzen aan dag- en avondstudenten van de Universiteit.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling