KiesUwCursus
€ 1.615,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Training Mediationvaardigheden

Training Mediationvaardigheden

Sinds 1993 hét opleidingsinstituut tot erkend mediator en oplossingsgericht coach!

Bepaal de waarde van mediation voor u en voor uw organisatie en ga actief aan de slag met het ontwikkelen van uw mediationvaardigheden en het bereiken van uw doel met behoud van een prettige relatie!

Tijdens de training bepalen we samen met u de waarde van mediation voor u en uw organisatie en komen onderwerpen aan de orde als:  ‘Wat is mediation en wat is mediation niet?’; ‘Wanneer is het inzetten van mediation zinvol?’; ‘Hoe verloopt een mediation in grote lijnen en specifiek voor u en uw organisatie?’; ‘Wat is de rol van de mediator, de deelnemers en eventuele derden bij een mediation?’

Verder werken we tijdens de training met name aan het ontwikkelen van uw mediationvaardigheden. We helpen u uw conflictvaardigheid te vergroten en uw doel te bereiken met behoud van een prettige relatie. Leer (beter) omgaan met conflictsituaties op de werkvloer, conflicten tussen personen en conflicten tussen meerdere partijen (organisaties). U leert op een effectieve manier kijken naar conflicten en ontwikkelt specifieke mediationvaardigheden, zoals omgaan met emoties, herformuleren, onderhandelen en standpunten omzetten in belangen.

Doelen van training mediationvaardigheden

Na het volgen van deze training Mediationvaardigheden:

 • Weet u wat mediation inhoudt en wat de waarde van mediation is voor u en uw  organisatie;
 • Kunt u professioneel optreden als gespreksbegeleider bij conflicten en in eigen conflictsituaties escalatie voorkomen;
 • Heeft u praktische (mediation) instrumenten verworven om zelf effectief op te treden in gesprekken en onderhandelingen;
 • Heeft u attitude en vaardigheden verworven om zowel de manier van onderhandelen als de uitkomst positief te beïnvloeden;
 • Bent u in staat om de regie te houden in lastige gesprekken en deze een constructieve wending te geven;
 • Is uw kennis en inzicht over conflicten toegenomen zodat u effectief kunt adviseren en (eventueel) verwijzen over de meest passende aanpak van een conflict.

Werkwijze

De training is zeer afwisselend en actief. Het programma kent een korte theoretische onderbouwing en veel oefenmomenten, gebruikmakend van gevarieerde werkvormen en praktijksimulaties. Er wordt gewerkt met eigen casuïstiek die voorafgaand aan de training door cursisten kan worden ingebracht. Tijdens deze driedaagse training ontvangt u wekelijks informatie om u te ondersteunen bij het in de praktijk brengen van de verworven kennis en vaardigheden. Deze methode, die succesvol is gebleken, helpt om het geleerde weer in herinnering te brengen en er stapsgewijs mee aan de slag te gaan.

Doelgroep

De training Mediationvaardigheden is met name gericht op managers, juristen, HR functionarissen, vertrouwenspersonen, bezwaar- en klachtafhandelaars, coaches en beleidsmedewerkers.

Programma

Data en tijd: 16, 17 december 2019 en 20 januari 2020, van 09:30 tot 17:00.

Training Conflictvaardigheden Dag 1 – 16 december 2019, van 09:30 tot 17:00.

Training Conflictvaardigheden Dag 2 – 17 december 2019, van 09:30 tot 17:00.

Training Conflictvaardigheden Dag 3 – 20 januari 2019, van 09:30 tot 17:00.

Sprekers

 • Lenka Hora Adema

  Lenka is organisatiecoach (MOC), gespecialiseerd in conflicthantering (NMI registermediator ) en heeft veel ervaring met het begeleiden van organisatieveranderingen binnen overheden. Als (team)coach (NOBCO) richt zij zich met name op teamontwikkeling en het coachen van professionals en leidinggevenden. Als mediator is zij gespecialiseerd in conflicten met de overheid, samenwerkingsconflicten en arbeidsconflicten.

 • Kees van Eijk

  Ik creëer waarde in lastige situaties. Daarvoor bevorder ik inzicht, inzicht in wat er gaande is, in waar jij staat en waar anderen staan. Dat doe ik door gedachten, ideeën en motieven helder op de kaart te zetten. Inzicht geeft overzicht, en overzicht maakt het mogelijk om je koers te bepalen, keuzes te maken en zelfverzekerd nieuwe stappen te zetten. Werkomgeving - Mensen die een conflict willen bijleggen. - Veroorzakers en benadeelden van misdrijven die hun leven weer in eigen hand willen nemen. - Teams die van 'moeilijk overleg' een 'constructieve dialoog' willen maken. - Iedereen die zelfverzekerd wil omgaan met moeilijke situaties.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling