KiesUwCursus
Home Cursussen Training Gespreksleider intervisie

Training Gespreksleider intervisie

Leer effectief een intervisie voor advocaten leiden
Je hebt al kennis gemaakt met intervisie en je wil je nu verder ontwikkelen. Of je wil met je kantoor slim inspelen op de nieuwe kwaliteitseisen van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) voor intervisie. Met deze praktijkgerichte training leer je hoe je een intervisie succesvol kunt leiden.

In onze training leer je snel tot de kern van een dilemma te komen. Je leert hoe je inzichtgevende vragen stelt aan de deelnemers van jouw intervisiegroep en hoe je constructieve feedback geeft. Zo kun je een intervisiegroep begeleiden conform de normen gesteld door de NOvA.

Cursusvorm
Deze training bestaat uitsluitend uit twee bijeenkomsten en twee voorbereidende huiswerkopdrachten: inbrengen eigen casus met niet-juridisch dilemma en leiden intervisiegesprek tussen bijeenkomst 1 en 2.

We houden het aantal deelnemers aan deze training beperkt, om je een zo hoog mogelijk leerrendement te bieden.

Docenten
Deze training wordt gegeven door:
– Ruby Boesjes
– Len van der Kooy

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

– kun je een intervisiegroep leiden;
– ben je in staat om constructieve feedback te geven;
– is je vakbekwaamheid verder ontwikkeld;
– heb je op een prettige wijze geleerd met vakgenoten;
– voldoe je aan de eisen die de NOvA stelt aan kwaliteitstoetsen.

Na afronding ontvang je:
– 10 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
– een bewijs van deelname.

Programma

Inhoud
Bijeenkomst 1:

– Theorie gesprekstechnieken, gericht op het leiden van een socratisch intervisiegesprek, het stellen van inzichtgevende vragen en geven van constructieve feedback.
– Adviezen en valkuilen voor de gespreksleider.
– Korte oefeningen in het geven van feedback, het stellen van de juiste vragen en het leiden en stroomlijnen van een gesprek.

Na afloop van de eerste bijeenkomst word je gevraagd een intervisiebijeenkomst te leiden en hier een verslag van te maken ter voorbereiding op de tweede trainingsdag.

Bijeenkomst 2:

– Reflectie op geleide intervisiebijeenkomst en inventarisatie leerpunten.
– Deeloefeningen in het optreden als gespreksleider aan de hand van enkele ingebrachte casusposities en eigen leerpunten.
– Voeren van twee intervisiegesprekken, waarbij alle deelnemers onder begeleiding een deel van een intervisiegesprek leiden.
– Deelnemers ontvangen direct feedback op hun optreden van zowel trainers als andere deelnemers.
– Verdieping op bijeenkomst 1, specifieke aandacht voor het vrije (roddel)gesprek en zoeken naar de kern van het dilemma.
– Implementatie in de werkpraktijk.

Werkwijze
In deze interactieve training staat jouw praktijk centraal. Je gaat samen met vakgenoten concreet aan de slag met casus. Want leren doe je het beste met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Sprekers

  • mevr. L. van der Kooy

    Len van der Kooy studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De afgelopen 12 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in teamsamenwerking en groepsleren. Zo is zij begonnen als externe adviseur bij ingrijpende veranderingen binnen organisaties. Ook heeft Len een aantal jaar gewerkt als interne trainer en coach voor het ontwikkelen van teams en hun leidinggevenden. Sinds 2017 is Len zelfstandig ondernemer en wordt zij met name ingehuurd voor ingewikkelde vraagstukken rondom samenwerking. Sinds 2019 verzorgt Len samen met Ruby Boesjes de training Gespreksleiding Intervisie.

  • mevr. mr. R.M. Boesjes

    Advocaat op het gebied van familierecht, vreemdelingenrecht en bestuursrecht. Trainer en adviseur op het gebied van Intervisie, Gespreksleiding en Peer Review.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling