KiesUwCursus
Home Cursussen Training gespreksleider intervisie (voor advocaten)

Training gespreksleider intervisie (voor advocaten)

Intervisie is het nieuwe coachen!

Wil jij je bekwamen in moderne vaardigheden en heb je interesse in zelfontwikkeling? Dan is dit jouw training. Met deze praktijkgerichte training sla je meerdere vliegen in één klap: behalve nieuwe soft skills, zoals feedback geven, coachen en vragen stellen, leer je ook hoe je een intervisie succesvol opzet en effectief leidt en begeleidt. En je voldoet hiermee tevens aan de eisen die de NOvA stelt om geregistreerd te kunnen worden als gespreksleider. Inspirerend en uitdagend voor jezelf, maar ook van toegevoegde waarde voor jouw kantoor, vereniging of samenwerkingsverband.

Sellingpoints

 • Je betaalt in 2022 € 795,00 ex btw (in plaats van € 975,00).
 • Zakelijke, praktische aanpak.
 • Je leert soft skills, zoals feedback geven en coachen, die je ook in je dagelijkse praktijk kunt toepassen (bv. in relatie tot cliënten).
 • Uitgebreid documentatiemateriaal met alles wat je nodig hebt om intervisie succesvol op te zetten binnen jouw eigen context en ruim 20 werkmodellen om mee te oefenen. Meer materiaal dan bij andere cursussen!
 • De mogelijkheid van supervisie of individuele coaching door de docent.
 • Korting op intervisiebijeenkomsten voor gespreksleiders.

Leervorm

Deze training bestaat (exclusief huiswerkopdrachten) uit 2 delen, een cursusdag plus terugkombijeenkomst van een dagdeel in overleg met de deelnemers te bepalen. 

Wat leer je? 

Na afloop van deze training:

 • Heb je op een prettige manier met vakgenoten geklankbord over je vak.
 • Ben je in staat om constructieve feedback te geven.
 • Heb je je vaardigheid om goede, effectieve en coachende vragen te stellen verbeterd.
 • Kun je nog beter op jezelf reflecteren.
 • Kun je een intervisiegroep leiden en begeleiden, maar ben je ook in staat om een ​​intervisie op te zetten binnen of buiten je eigen werkomgevin

Programma

Programma (wijzigingen voorbehouden)

Dagdeel 1: 09.15 – 12.45: ochtendprogramma (inclusief pauze)

 • Theoretische inleiding over intervisie: de structuur, de voorwaarden, de methodieken, de basisregels om intervisie binnen een groep te laten slagen, hoe organiseer je een intervisie, rol van de gespreksleider.
 • Oefening intervisie: het voeren van een mini-intervisiegesprek.
 • Theorie en oefening gesprekstechnieken en communicatie: het stellen van de juiste vragen en het structureren van een gesprek.
 • Feedback. Theorie en oefening.
 • 12.45 tot 13.30 uur lunch.

Dagdeel 2: 13.30 – 17.30: middagprogramma (inclusief pauze)

 • Feedback. Theorie en oefening vervolg.
 • Oefenen van intervisiemethodieken en gespreksleiderschap aan de hand van ingebrachte casusposities. De deelnemers leiden om de beurt een deel van de intervisie. Na elke methode is ruimte voor feedback / tips op het proces en de gespreksleiding.

Terugkombijeenkomst (op afspraak)
De deelnemers bepalen in overleg datum en tijdstip van de terugkombijeenkomst. Onderdeel van het programma is een huiswerkopdracht: een intervisiebijeenkomst organiseren en begeleiden. Vervolgens een reflectieverslag maken over het proces, de eigen rol e.d. Op de terugkomdag oefenen we wederom nieuwe methodieken en behandelen we nieuwe onderwerpen.

Praktische gegevens
Cursusinstelling: Honig Coaching B.V./Lawyers2meet.
Punten: 10 PO-punten (NOvA ), 10 PE-punten (KNB)
Docent: Rüna Honig

Sprekers

 • Rüna Honig

  Voormalig advocaat-partner met langjarige werkervaring in de advocatuur, is directeur van Honig Coaching B.V./ The Practical Lawyer Online en samen met Noa de Leon-van den Berg tevens oprichter van Lawyers2meet. Rüna is uitsluitend binnen een juridische werkomgeving werkzaam als coach, trainer, docent, trusted advisor, blogger, columnist en intervisiebegeleider voor intervisiegroepen. Rüna vond de opleiding en begeleiding in haar vak gedateerd en te weinig aansluiten bij persoonlijke behoeften. Zij besloot er zelf wat aan te doen en haar tijd ver vooruit werd ze de eerste beroepscoach in de advocatuur en oprichter van een opleidingsinstituut met een aanbod van coachingsprogramma's en vaardigheidstrainingen voor de moderne jurist. Als voormalig advocaat met ruime ervaring als partner, patroon en manager is zij het betrouwbare klankbord geworden van de T-shaped lawyer, de expert in beroepsvaardigheden en leiderschap, maar ook de ervaren en betrokken helper, die je met raad en daad bijstaat als het even tegenzit of als je belemmeringen ervaart die je zelf niet kunt oplossen. Jezelf als persoon/professional ontwikkelen en je vaardigheden versterken, daarmee kan Rüna je vooral helpen. Met Rüna krijg je een ervaren, betrokken coach, die het juridische wereldje door en door kent en waarmee je in vertrouwen kan sparren in een veilige, informele sfeer. Zij geeft vaardigheidstrainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, time-en stressmanagement, beïnvloeden en overtuigen, trusted advisory, coachvaardigheden, leiderschapsontwikkeling en intervisie. Daarnaast geeft Rüna regelmatig lezingen en interviews. Ook geeft ze coachtips in het magazine Mr en op LinkedIn. Hiervoor was Rüna ruim 23 jaar werkzaam als advocaat en juridisch adviseur met als specialisatie arbeidsrecht. De meest opvallende kwaliteiten van Rüna zijn: betrokken, enthousiasmerend, vrolijk, impactvol, strategisch, praktisch, doelgericht en resultaatgericht. De meerwaarde van Rüna schuilt in de combinatie van persoonlijke werkervaring op alle niveau's, dus ook op leidinggevend niveau, en kennis van de doelgroep. Rüna is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Werkt vanuit Utrecht.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Honig Coaching

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling