KiesUwCursus
Home Cursussen Training gespreksleider intervisie voor advocaten

Training gespreksleider intervisie voor advocaten

Leer effectief een intervisie voor advocaten leiden

Je bent jurist en hebt al kennis gemaakt met intervisie en je wil je nu verder ontwikkelen. Of je wil met je kantoor inspelen op de nieuwe kwaliteitseisen van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) voor intervisie. Met deze praktijkgerichte training leer je hoe je een intervisie succesvol kunt leiden.

In onze training leer je snel tot de kern van een dilemma te komen. Je leert hoe je inzichtgevende vragen stelt aan de deelnemers van jouw intervisiegroep en hoe je constructieve feedback geeft. Zo kun je een intervisiegroep begeleiden conform de normen gesteld door de NOvA.

Wat is de doelgroep?

Deze training is speciaal ontwikkeld voor juristen die intervisie willen gaan begeleiden.

Wat is de cursusvorm?

Deze training bestaat uit twee bijeenkomsten en twee voorbereidende huiswerkopdrachten: inbrengen eigen casus met niet-juridisch dilemma en leiden intervisiegesprek tussen bijeenkomst 1 en 2.

We houden het aantal deelnemers aan deze training beperkt, om je een zo hoog mogelijk leerrendement te bieden.

Wie zijn de docenten?

Deze training wordt gegeven door:
Marieke Westerhof
Ruby Boesjes

Wat leer je tijdens de Training Gespreksleider intervisie?

Na afloop van deze cursus:

  • kun je een intervisiegroep leiden;
  • ben je in staat om constructieve feedback te geven;
  • is je vakbekwaamheid verder ontwikkeld;
  • heb je op een prettige wijze geleerd met vakgenoten;
  • voldoe je aan de eisen die de NOvA stelt aan kwaliteitstoetsen.

Wat ontvang je na afronding van de Training Gespreksleider intervisie?

  • 10 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
  • een bewijs van deelname.

Programma

Inhoud


Bijeenkomst 1:

  • Theorie gesprekstechnieken, gericht op het leiden van een socratisch intervisiegesprek, het stellen van inzichtgevende vragen en geven van constructieve feedback.
  • Adviezen en valkuilen voor de gespreksleider.
  • Korte oefeningen in het geven van feedback, het stellen van de juiste vragen en het leiden en stroomlijnen van een gesprek.



Na afloop van de eerste bijeenkomst word je gevraagd een intervisiebijeenkomst te leiden en hier een verslag van te maken ter voorbereiding op de tweede trainingsdag.

Bijeenkomst 2:

  • Reflectie op geleide intervisiebijeenkomst en inventarisatie leerpunten.
  • Deeloefeningen in het optreden als gespreksleider aan de hand van enkele ingebrachte casusposities en eigen leerpunten.
  • Voeren van twee intervisiegesprekken, waarbij alle deelnemers onder begeleiding een deel van een intervisiegesprek leiden.
  • Deelnemers ontvangen direct feedback op hun optreden van zowel trainers als andere deelnemers.
  • Verdieping op bijeenkomst 1, specifieke aandacht voor het vrije (roddel)gesprek en zoeken naar de kern van het dilemma.
  • Implementatie in de werkpraktijk.


Werkwijze


In deze interactieve training staat jouw praktijk centraal. Je gaat samen met vakgenoten concreet aan de slag met casus. Want leren doe je het beste met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal


Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Sprekers

  • Marieke Westerhof

    Marieke was advocaat en werkt tegenwoordig als teamcoach, gecertificeerd intervisiebegeleider en facilitator voor groepen die belemmeringen in de samenwerking met elkaar willen onderzoeken en verbeteren. Haar visie op teamwerk en groepscommunicatie is ontstaan tijdens honderdduizenden halen in haar Olympische roeiboten. Ze heeft dit verder ontwikkeld in haar werkende leven als advocaat, HBO-docent en communicatietrainer en diverse opleidingen in professionele communicatie en samenwerking.

  • Ruby Boesjes

    Ruby Boesjes studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een eigen advocaten kantoor genaamd LEF Advocatuur in Haarlem. Zij verleent rechtsbijstand aan vreemdelingen en asielzoekers en tot medio 2022 ook op het gebied van het personen- en familierecht. In het verleden werkte zij als juridisch coördinator op het Aanmeldcentrum voor asielzoekers te Schiphol en later als Manager Rechtsbijstand, tevens directielid van de Stichting Rechtsbijstand Asiel (SRA). In die functies heeft zij met enkele advocaten en juristen de Intervisiecommissie voor rechtsbijstandverleners te Schiphol opgericht en een kwaliteitssysteem ontwikkeld. Intercollegiaal Consult (ICC) en Intercollegiale Toetsing (ICT) werden gehanteerd als instrumenten voor interne kwaliteitszorg. Sinds 2010 doceert zij bij de training Gespreksleiding Intervisie.

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling