KiesUwCursus
Home Cursussen Training effectief optreden bij de bestuursrechter

Training effectief optreden bij de bestuursrechter

Effectief en zelfverzekerd optreden bij de bestuursrechter

Je wil als juridisch professional zelfverzekerd optreden tijdens een zitting bij de bestuursrechter. Met deze tweedaagse training werk je heel praktisch aan jouw communicatie met de rechter en de tegenpartij.

In deze unieke tweedaagse training staat de effectiviteit van jouw optreden tijdens de zitting centraal. Deze hooggewaardeerde tweedaagse training staat onder leiding van een senior trainer (tevens praktiserend advocaat) en een ervaren bestuursrechter. Het streven is om zo realistisch en praktijkgericht mogelijk te werken. Er is veel tijd ingeruimd voor een dialoog met de rechter.

Op dag één leer je jouw communicatie met de rechter en de tegenpartij te optimaliseren. Alle noodzakelijke vaardigheden komen aan de orde. Op dag twee breng je jouw vaardigheden in de praktijk in een rechtbanksetting. Je leert flexibel met verschillende omstandigheden ter zitting om te gaan. Je ontvangt feedback van de trainer, van de rechter en ook van medecursisten.

Je zult er verbaasd van staan hoe jouw bekwaamheid in het effectief optreden ter zitting in korte tijd toeneemt. De trainer legt de nadruk op gedrags- en stijlaspecten en de rechter zal je terzijde staan met praktische adviezen.

Wat is de doelgroep?

Deze training is ontwikkeld voor advocaten, overheidsjuristen en andere juristen die voor de bestuursrechter optreden.

Wat is de cursusvorm?

Deze training bestaat uit twee bijeenkomsten van een dag.

Wie is/zijn de docenten?

Linda Couwenberg
Mirjam Duyser
Johanna Bootsma
Judith van de Sande

Wat leer je tijdens de training effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter?

Na afloop van deze cursus is jouw optreden tijdens de zitting aantoonbaar verbeterd.

Wat ontvang je na afronding van de training effectief optreden ter zitting bij de bestuursrechter?

  • 12 PO-punten: NOvA 6 NJ + 6 J (PO). Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
  • bewijs van deelname.

Programma

Inhoud


De training bestaat uit kennis en vaardigheden, waar je actief mee aan de slag gaat. We werken met praktijkoefeningen en casus. Alle deelnemers krijgen ruim de gelegenheid om te oefenen met lastige situaties en ontvangen persoonlijke feedback. Let op: geef je op tijd op voor deze training: i.v.m. de voorbereiding op de diverse rollen sluit de inschrijving voor deze training enkele weken voorafgaand aan de eerste cursusdatum.

Materiaal


Voorafgaand aan de training krijg je een digitale reader met artikelen om te lezen als voorbereiding, aanvullende literatuur en vaardigheden. De vaardigheden zullen geprint op de locatie beschikbaar zijn.

Daarnaast bevelen we deze literatuur aan: Cahier Staats- en bestuursrecht – Bij de bestuursrechter, ISBN 9789069166964, augustus 2016.

Sprekers

  • Linda Couwenberg

    Linda Couwenberg (1974) is zelfstandig trainer, (team)coach en MfN-registermediator gespecialiseerd in het werken met groepen en het coachen van mensen in conflict. Linda is verbonden aan het Centrum voor Conflicthantering (www.cvc.nl), een opleidings- en kenniscentrum op het gebied van conflicthantering, mediation en onderhandelen. Eerder heeft Linda als jurist ruime ervaring opgedaan in de advocatuur en het bedrijfsleven. Als advocaat specialiseerde zij zich in het insolventierecht en trad zij regelmatig op als curator in faillissementen. Ook is zij een aantal jaren werkzaam geweest als zelfstandig interim-jurist binnen het bedrijfsleven en de financiële sector. Linda is begaan met de mens in het rechtssysteem en hoopt dat de inzet van haar kennis en ervaring een bijdrage kan leveren aan een responsiever en rechtvaardiger rechtssysteem.

  • Johanna Bootsma

    J.N.A. Bootsma werkt sinds 2004 in deeltijd als raadsheer in de Centrale Raad van Beroep, op dit moment in de bijstandswerkstroom. Daar behandelt zij zaken op een GOO zitting. GOO staat voor Gericht op oplossing. Samen met partijen kijkt zij wat een goede uitkomst is voor een zaak. Dit biedt ruimte voor maatwerk en herstel van het wederzijdse vertrouwen tussen overheid en burger. Voor de SSR geeft zij trainingen zittingsvaardigheden aan rechters in opleiding. Verder geeft Johanna groepstrainingen en individuele begeleiding op het gebied van persoonlijke en professionele bewustzijnsontwikkeling. Voordat zij bij de CRvB kwam was zij bestuursrechter en strafrechter bij de rechtbank en heeft zij verder nog gewerkt bij de Gemeente Ombudsman Amsterdam, de Raad van State, de Raad van Beroep en als advocaat.

Editie(s)

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling