console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 1.615,00 (excl. btw)
Home Cursussen Training Conflictvaardigheden (3-daagse)

Training Conflictvaardigheden (3-daagse)

Info

Vergroot uw conflictvaardigheid en bereik uw doel met behoud van een prettige relatie.
Deze training is voor mensen die (beter) willen leren omgaan met conflictsituaties op de werkvloer, conflicten tussen organisaties en conflicten tussen overheid en burgers of bedrijven.

U leert op een effectieve manier kijken naar conflicten en ontwikkelt specifieke medationvaardigheden / conflictvaardigheden zoals omgaan met emoties, herformuleren, onderhandelen en standpunten omzetten in belangen. Vaardigheden die binnen de overheid passen bij de informele / passende aanpak bij het behandelen van aanvragen, klachten en bezwaren.

Doelen van training Conflictvaardigheden

  • Kunt u professioneel optreden als gespreksbegeleider bij conflicten en in eigen conflictsituaties escalatie voorkomen.
  • Heeft u praktische (mediation) instrumenten verworven om zelf effectief op te treden in gesprekken en onderhandelingen.
  • Heeft u attitude en vaardigheden verworven om zowel de manier van onderhandelen als de uitkomst positief te beïnvloeden.
  • Bent u in staat om de regie te houden in lastige gesprekken en deze een constructieve wending te geven.
  • Is uw kennis en inzicht over conflicten toegenomen zodat u effectief kunt adviseren en (eventueel) verwijzen over de meest passende aanpak van een conflict.

Voor wie en ingangseisen

Voor deelname dient u te beschikken over HBO+/WO werk- en denkniveau. Het aantal deelnemers per opleidingsgroep is maximaal 16 personen. De training Conflictvaardigheden is met name gericht op personen werkzaam bij gemeentes, zoals: managers, juristen, HR functionarissen, vertrouwenspersonen, bezwaar- en klachtafhandelaars, coaches en beleidsmedewerkers.

Werkwijze

De training is zeer afwisselend en actief. Het programma kent een korte theoretische onderbouwing en veel oefenmomenten, gebruikmakend van gevarieerde werkvormen en praktijk simulaties. Er wordt gewerkt met eigen casuïstiek die voorafgaand aan de training door cursisten kan worden ingebracht. Tijdens deze driedaagse training ontvangt u wekelijks informatie om u te ondersteunen bij het in de praktijk brengen van de verworven kennis en vaardigheden. Deze methode, die succesvol is gebleken, helpt om het geleerde weer in herinnering te brengen en er stapsgewijs mee aan de slag te gaan.

Programma"

Programma

Duur: 3 dagen
Tijd: 9:30 – 17:00 uur

Persoon

Sprekers

  • mr. Lenka Hora Adema

    Lenka Hora Adema is organisatiecoach (MOC), gespecialiseerd in conflicthantering (NMI registermediator ) en heeft veel ervaring met het begeleiden van organisatieveranderingen binnen overheden. Als (team)coach (NOBCO) richt zij zich met name op teamontwikkeling en het coachen van professionals en leidinggevenden. Als mediator is zij gespecialiseerd in conflicten met de overheid, samenwerkingsconflicten en arbeidsconflicten. Lenka is daarnaast opleider, intervisiebegeleider en assessor (CPION/CRKBO). Tot slot is zij redactielid van het vakblad voor mediators in Nederland (Tijdschrift Conflicthantering). Eerder werkte Lenka als advocaat, wetenschappelijk medewerker bij de Hoge Raad der Nederlanden en beleidsadviseur bij een ministerie.

  • Kees van Eijk

Review

Reviews over cursussen van Centrum voor Conflicthantering

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling