KiesUwCursus
Home Cursussen Toepassen privacywetgeving (AVG) voor veiligheidskundigen

Toepassen privacywetgeving (AVG) voor veiligheidskundigen

Met de invoering de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de privacywetgeving aangescherpt. In het dagelijks werk van veiligheidskundigen levert de nieuwe wet nog veel vragen op.

Door technologische ontwikkelingen wordt het steeds makkelijker wordt om gegevens te verzamelen en medewerkers te controleren. Handig voor werkgevers en veiligheidskundigen. U wilt immers weten wie er op de werkplek aanwezig zijn en of de medewerkers, leveranciers en bezoekers ook veilig zijn. Bij de toegangscontrole wordt steeds vaker gebruik gemaakt van irisscans, vingerafdrukken of gelaatsherkenning. Ook worden persoonsgegevens vastgelegd in V&G plannen, bij melding van incidenten en is er op menige werkplek cameratoezicht.

Allemaal maatregelen ten behoeve van de veiligheid, maar wat is hierbij wel en niet toegestaan volgens de privacywet? En in hoeverre bent u als veiligheidskundige – in de eigen organisatie of bij een opdrachtgever- verantwoordelijk voor het omgaan met bijzondere persoonsgegevens?

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:

  • Hoe u dient om te gaan met de verwerking en bewaring van (bijzondere) persoonsgegevens
  • De voorwaarden voor controleren medewerkers alcohol-, drugs- en medicijngebruik
  • Cameratoezicht
  • Melden van incidenten en ongevallen
  • Wijziging in beveiliging en handhaving door invoering AVG

Na het volgen van deze training weet u:

  • Weet u hoe u conform de AVG (bijzondere) persoonsgegevens verantwoord kunt vastleggen, verwerken, bewaren en verstrekken.
  • Wat u wat u moet regelen bij controleren medewerkers door gps en cameratoezicht
  • Wat wel en niet is toegestaan bij controle op alchol- drugs- en medicijngebruik
  • Heeft u kennis van de beveiligingseisen die voortvloeien uit de AVG
  • Bent u op de hoogte van de rol van de Autoriteit Persoonsgegevens en het handhavingsbeleid

Sprekers

  • mr. Saskia Lang
    Advocaat/partner
    Langblok advocaten

Bestemd voor

Bestemd voor
  • Veiligheidskundigen
  • Kam-coördinatoren
  • Preventiemedewerkers
  • HR managers

Programma

vrijdag 2 oktober 2020

07:30 – 08:00
Ontvangst met broodjes, uitreiking documentatie
08:00 – 08:15
Welkom en kennismaking
08:15 – 09:45
Omgaan met (bijzondere) persoonsgegevens onder de AVG

  • Wat zijn (bijzondere) persoonsgegevens
  • Welke (bijzondere) persoonsgegevens mogen worden vastgelegd, verwerkt, verstrekt en bewaard onder de AVG
  • Waar moeten de verwerkersverantwoordelijke en de verwerker aan voldoen
  • Wat zijn de rechten van de betrokkene

Controle op de werkvloer

  • Toegangscontrole
  • Onder welke voorwaarden mogen gegevens die door cameratoezicht zijn verkregen, worden gebruikt
  • Wat mag u met gegevens die beschikbaar worden door het beheren van (mobiele) apparatuur op afstand
09:45 – 10:00
Pauze
10:00 – 12:00
Controle alcohol drugs en medicijngebruik

  • Voorwaarden
  • Is een medewerker verplicht om mee te werken aan een alcohol- of drugstest?

(Sociale) media

  • Maken en delen van foto’s en timelapse film

Wie is verantwoordelijk / aansprakelijk?

  • Werkgever of veiligheidskundige
  • Veiligheidskundige bij een opdrachtgever. Moet u het privacybeleid van opdrachtgever bestuderen?
  • Wat te doen wanneer het privacybeleid/werkwijze van de opdrachtgever niet voldoet aan de AVG.

Beveiligingsmaatregelen

  • Hoe moet worden omgegaan met de beveiligingsplicht
  • Wat dient er te staan in een verwerkersoverkomst
    -Wanneer is er sprake van een datalek en hoe moet u dit melden

Handhaving

  • Wat is de rol van Autoriteit Persoonsgegevens
  • Met welke sancties kunt u te maken krijgen
12:00 – 12:15
Vragen en afsluiting

Sprekers

  • mr. Saskia Lang

    Advocaat/partner

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling