KiesUwCursus
Home Cursussen Toepassen privacywetgeving (AVG) voor veiligheidskundigen

Toepassen privacywetgeving (AVG) voor veiligheidskundigen

Accreditatie / PE punten

  • Hobeón (op aanvraag), Waardering Hobéon SKO-AH en/of Waardering Hobéon SKO-VK
    Hobeon AH/VK

Met de invoering de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de privacywetgeving aangescherpt. In het dagelijks werk van veiligheidskundigen levert de nieuwe wet nog veel vragen op.

Door technologische ontwikkelingen wordt het steeds makkelijker om gegevens te verzamelen en medewerkers te controleren. Handig voor werkgevers en veiligheidskundigen. U wilt immers weten wie er op de werkplek aanwezig zijn en of de medewerkers, leveranciers en bezoekers ook veilig zijn. Bij de toegangscontrole wordt steeds vaker gebruik gemaakt van irisscans, vingerafdrukken of gelaatsherkenning. Ook worden persoonsgegevens vastgelegd in V&G plannen, bij melding van incidenten en is er op menige werkplek cameratoezicht.

Allemaal maatregelen ten behoeve van de veiligheid, maar wat is hierbij wel en niet toegestaan volgens de privacywet? En in hoeverre bent u als veiligheidskundige – in de eigen organisatie of bij een opdrachtgever- verantwoordelijk voor het omgaan met bijzondere persoonsgegevens?

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:

  • Hoe u dient om te gaan met de verwerking en bewaring van (bijzondere) persoonsgegevens
  • De voorwaarden voor controleren medewerkers alcohol-, drugs- en medicijngebruik
  • Cameratoezicht
  • Melden van incidenten en ongevallen
  • Wijziging in beveiliging en handhaving door invoering AVG

Na het volgen van deze training weet u:

  • Hoe u conform de AVG (bijzondere) persoonsgegevens verantwoord kunt vastleggen, verwerken, bewaren en verstrekken
  • Wat u moet regelen bij controleren medewerkers door gps en cameratoezicht
  • Wat wel en niet is toegestaan bij controle op alchol- drugs- en medicijngebruik
  • Heeft u kennis van de beveiligingseisen die voortvloeien uit de AVG
  • Bent u op de hoogte van de rol van de Autoriteit Persoonsgegevens en het handhavingsbeleid

Deze training van een halve dag behandelt de noodzakelijke theorie en veel voorbeelden uit de veiligheidskundige praktijk.

Sprekers

  • mr. Saskia Lang
    Advocaat
    LangArbeidsrecht

Bestemd voor

Bestemd voor
  • Veiligheidskundigen
  • Kam-coördinatoren
  • Preventiemedewerkers

Programma

dinsdag 15 oktober 2024

07:30 – 08:00

Ontvangst
08:00 – 08:15

Welkom en kennismaking
08:15 – 09:45

Omgaan met (bijzondere) persoonsgegevens onder de AVG
09:45 – 10:00

Pauze
10:00 – 12:00

Controle alcohol drugs en medicijngebruik
12:00 – 12:15

Vragen en afsluiting

Sprekers

  • mr. Saskia Lang

    Advocaat

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling